Depozitul de deșeuri de la Pojorâta, investiție care se construiește prin POS Mediu în Pasul Mestecăniș, poate diminua numărul turiștilor din zona Bucovinei.

În județul Suceava, se lucrează deja la amenajarea unui depozit ecologic aproape de vârful muntelui. Lucrarea va începe de pe marginea drumului european 576, care leagă stațiunea Câmpulung Moldovenesc de Vatra Dornei.

Groapa va fi finalizată în noiembrie 2014 și este denumită „depozitul de deșeuri de la Pojorâta”. Aceasta este susținută de către un proiect finanțat din bani europeni și prevede amenajarea a două depozite ecologice, unul în comuna Moara, la opt kilometri de Suceava și unul în Pasul Mestecăniș, din comuna Pojorâta. Începând de anul viitor, tot gunoiul menajer din județul Suceava va ajunge în aceste două depozite ecologice, create prin defrișări de munte și excavări masive.

Contractul în vederea amenajării gropii a fost semnat de către Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, cu compania românească SC Concret Construct AG SR și cu o firmă germană, Bilfinger Baugesellschaft mbH. Valoarea contractului este de 27,6 milioane de lei, iar groapa va funcționa până în 2037.

Acest proiect, în valoare de 218 milioane de lei, finanțat prin POS Mediu, prevede și înființarea a 1.300 de puncte de colectare a deșeurilor și de asemenea închiderea vechilor gropi de gunoi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.