La data de 25.11.2017, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice – IPJ Suceava a organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală și comerț ilicit.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 22  de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale.

Poliţiştii au aplicat  22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.000 lei şi au constatat săvârşirea a trei infracţiuni, toate la Legea nr.84/1998 republicată privind mărcile.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 800 lei, constând în articole de îmbrăcăminte. Totodată,  au fost ridicate în vederea expertizării bunuri în valoare de 2.060 lei, constând în articole de îmbrăcăminte și cosmetice.

 

Exemplu: 

În dimineața zilei de 25.11.2017, în târgul organizat în orașul Vicovu de Sus, polițiștii au identificat o femeie de 28 de ani, din  municipiul Suceava și o femeie de 55 de ani, în timp ce ofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte purtând mărci sportive de renume,  fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Produsele  în valoare de 1.210 lei au fost ridicate pentru expertizare, cele două femei fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, dosarele penale urmând să fie soluționate procedural.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, legalitatea actelor de comerţ fiind un obiectiv prioritar al poliţiştilor, mai ales în condiţiile în care se preconizează o intensificare a activităţilor comerciale generată de apropierea sărbătorilor specifice lunii decembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.