Militarii Detașamentului de pompieri Fălticeni și cei ai Detașamentului de pompieri Rădăuți s-au confruntat cu două incendii joi, 24 iulie, unul în localitatea Ciumulești și unul în localitatea Vuliva.

Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vadu Moldovei, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unei femei din satul Ciumuleşti, comuna Vadu Moldovei.

La sosirea echipajelor ardea locuinţa proprietarei, construită din lemn, fără pericol de propagare a flăcărilor. Incendiul a fost lichidat la ora 1:15. Casa de locuit a ars în proporţie de 50%. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat. Pompierii au salvat restul locuinţei, neînregistrându-se victime omeneşti.

Militarii Detaşamentului de pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Frătăuţii Noi, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui unui bărbat din satul Vuliva, comuna Frătăuţii Noi.

La sosirea echipajelor ardea cu flacără în interiorul unei camere din locuinţa proprietarului, existând pericol de propagare a focului la întreaga construcţie şi la anexele gospodăreşti. Incendiul a fost lichidat la ora 1:05. Au ars obiecte de mobilier şi materiale textile (pături, covoare şi altele) din dormitor. S-au degradat pereţii şi tavanul încăperii, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, precum şi tâmplăria din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Pompierii au salvat casa, anexele gospodăreşti şi 25 de păsări de curte. Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.