Ziua Națională a României este sărbătorită la 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. Și eu sunt România și dumneavoastră și autoritățile locale sunt România, tocmai de aceea, această zi este marcată acolo unde se simte și se trăiește românește! În comuna suceveană Pojorâta această zi istorică a fost marcată în așa fel încât emoția de astăzi să dăinuie în timp. Aici a fost inaugurat un obelisc pe care se regăsesc numele celor care au căzut la datorie în Primul și al Doilea Război Mondial.

Tot astăzi, în fața Primăriei Stațiunii Turistice Pojorâta a fost dezvelit bustul fostului primar de aici, Ștefan Corlățean.

 

„Este vorba, pe de o parte, de cei care s-au jertfit pentru apărarea țării și a pământului românesc, cei care ne-au lăsat vie credința, eroi pe care nu avem voie să îi uităm! Numele lor se vor regăsi de astăzi, la loc de cinste pe acest monument și în inimile noastre pentru totdeauna. Nu i-am uitat nici pe oamenii care ne-au fost și ne sunt modele de tot ce poate să însemne iubirea de oameni, patriotism local și dorința de a lăsa ceva în urmă. Așa se face că tot astăzi am dezvelit și bustul fostului primar al comunei Pojorâta, din perioada 1926-1937, Ștefan Corlățean. Am încheiat evenimentele de astăzi cu ferma convingere că tot ce este frumos și sfânt în veci nu va pieri”, a transmis primarul Comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu.

Alături de reprezentanții administrației publice locale din comună s-a aflat și deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor.

În încheiere, primarul comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, a mai spus că românii ar trebui să își folosească puterea și inteligența pentru a ridica acest neam.

„Mi-ar plăcea ca românii să nu-și uite rădăcinile, țara și neamul. Ce bine ar fi dacă toți am fi uniți, lăsând la o parte orgoliile, și ne-am pune puterea și inteligența în ridicarea neamului românesc, pe meleagurile atât de frumoase, dar parcă pustiite acum, ale României”, a declarat edilul.

De asemenea, primarul comunei Pojorâta le-a mulțumit elevilor Colegiului Național Militar din Câmpulung Moldovenesc, precum și comandantului unității militare de învățământ pentru că au luat parte la evenimentul organizat în comună.

„Mulțumesc pentru participare și sprijin Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” și domnului comandant col. dr. Romeo POPOVICI!”, a conchis primarul Bogdan Codreanu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.