Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

La 10.10.2017, ora 14.15, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un  bărbat de 44 de ani, din comuna Moldova Sulița și în care se afla ca pasager, un bărbat de 52 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat în portbagaj și într-un locaș amenajat între scaune și bancheta din spate, 3.530 pachete cu țigări, bunuri pentru care, cei doi nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

Țigările de contrabandă în valoare de circa 39.900 lei au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de circa 15.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, cei doi suspecți fiind reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 11.10.2017 să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc pentru stabilirea unor măsuri preventive.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.