La 13.12.2019 Poliţia mun. Suceava a fost sesizată direct de către un tânăr de 25 ani din Bălăceana cu privire la faptul că a fost înşelat de către o persoană necunoscută în timp ce se afla pe raza mun. Suceava.

În data de 13.12.2019, în jurul orelor 11:00, în timp ce se afla în zona caselor de schimb valutar din zona centrală, mai exact vis-a-vis de Piaţa Centrală Suceava, tânărul a fost abordat de către o persoană necunoscută, care l-a determinat să îl însoţească spre o altă casă de schimb valutar, ce oferă un curs valutar mai convenabil.

Astfel, tânărul de 25 de ani a însoţit respectiva persoană, iar în momentul în care au ajuns pe strada Curtea Domnească, persoana în cauză i-a propus să îi schimbe o suma de bani, la un schimb mai avantajos ca cel oferit de casele de schimb din zonă.

Între cei doi a avut loc un acord verbal, urmând ca tânărul de 25 de ani să îi ofere persoanei necunoscute suma de 200 euro, iar aceasta din urmă să îi remită suma de 950 lei.

În aceste condiţii, persoana necunoscută i-a oferit părții vătămate o suma de bani dispusă în bancnote de 50 lei, iar după ce a numărat banii a constatat că i-a oferit o suma mai mică decât cea convenită, respectiv suma de 900 lei, fapt pentru care i-a atras atenţia persoanei în cauză.

Persoana necunoscută i-a solicitat suma de 900 lei pentru a completa cu încă o bancnotă de 50 lei conform înţelegerii prealabile, iar tânărul de 25 de ani s-a conformat.

Ulterior persoana necunoscută i-a oferit părții vătămate din nou o sumă de bani dispusă în bancnote de 50 lei, iar aceasta i-a remis suma de 200 euro. După efectuarea tranzacţiei persoana necunoscută a părăsit zona, iar tânărul de 25 de ani a numărat suma de bani primită şi a constatat că i-a fost înmânată suma de 350 lei .

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”.

 

La 13.12.2019 , orele 10:52, Poliţia Mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, o persoană a fost înșelată cu ocazia unei operațiuni de schimb valutar în cartierul Burdujeni.

S-a cosntatat că în jurul orei 10:40, o femeie de 78 ani din com. Siminicea a intrat în incinta unei case de schimb valutar cu intenția de a cumpăra euro, astfel s-a așezat la rândul casei de schimb.

Persoana vătămată a declarat că în acel loc a fost abordată de către o persoană necunoscută care tocmai efectuase operațiuni la acea casă de schimb valutar şi care i-a propus un schimb valutar mai avantajos, astfel că a însoţit-o afară din magazin.

Astfel, în faţa magazinului, persoana necunoscută i-a spus că îi va vinde suma de 400 euro în schimbul sume de 1900 lei, fapt cu care femeia de 78 de ani a fost de acord.

În aceste condiții, femeia i-a înmânat persoanei necunoscute suma 1900 lei, care s-a întors cu spatele pentru un scurt moment, după care a revenit şi i-a spus acesteia că nu mai doreşte să efectueze operaţiunea asupra căreia au convenit, i-a înmânat o sumă de bani şi a părăsit zona.

Femeia de 78 de ani a mai declarat că imediat a numărat suma de bani înmânată de acea persoană şi a constatat că i-a returnat doar suma de 900 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.