Clădirile în care au funcționat două școli și o grădiniță vor fi demolate. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Potrivit acestora, clădirea în care funcționa Școala Gimnazială Reuseni din comuna Udești va fi demolată, iar elevii de gimnaziu vor face cursuri în clădirea Școlii Primare Reuseni, care se află în aceeași curte.

„Acea școală a fost construită din PVC și urmează a fi demolată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Cezar Anuței.

De altfel, vor fi demolate  Școala Primară Deleni și Grădinița Deleni, care sunt subordonate Liceului din Pârteștii de Jos, iar copiii vor fi transportați cu microbuzul școlar la unitatea școlară din Pârteștii de Jos.

„Această clădire are expertiză de demolare încă din 2015, dar nu știu de ce nu a fost demolată până acum”, a conchis Anuței.

Potrivit IȘJ Suceava, din lista de 76 de unități de învățământ care dețin grupuri sanitare fără apă curentă și fără canalizare, 29 au prevăzute sume prin HG 363/2019 iar 47 de unități se încadrează în alte forme de finanțare sau condiții, după cum urmează: 30 de unități sunt cuprinse în programe de reabilitare PNDL I și II, 6 unități sunt cuprinse în programe de reabilitare cu finanțare de la UAT-uri, 1 unitate este cuprinsă într-un program REGIO, 3 unități sunt propuse pentru demolare, 1 unitate este propusă pentru desființare și 6 unități funcționează în spații închiriate.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.