Membrii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), au finalizat evaluarea programelor de studii universitare, în vederea menținerii sau acreditării la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV).

Universitatea din Suceava a trimis, la începutul anului, către ARACIS, documentaţia necesară în vederea acreditării programelor de studii universitare de licenţă „Drept” şi „Geografia mediului”, iar în  luna martie, membrii comisiei  ARACIS au ajuns la USV, pentru verificarea datelor transmise.

acreditareÎn urma evaluării Comisiei, specializarea „Drept”, aparţinând Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) și programul de studii „Geografia mediului” din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie (FIG), au primit posibilitatea să organizeze examenul de licență în cadrul instituției de învățământ din Suceava, hotărârea Comisiei trebuind să fie publicată în Monitorul Oficial.

Alte două specializări, respectiv „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic” din cadrul Facultății de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor și specializarea „Geografia turismului” din cadrul Facultății de Istorie şi Geografie și-au păstrat acreditarea.

Instituţia academică suceveană a mai depus solicitări de acreditare pentru alte trei programe. Astfel că, până în luna iunie a acestui an, reprezentanţi ai USV vor depune documentaţia necesară în vederea acreditării pentru următoarele programe de studii de licenţă. Acestea sunt „Inginerie şi protecţia mediului în industrie” din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMMM), „Inginerie şi management în alimentaţie publică” (Facultatea de Inginerie Alimentară – FIA) şi „Informatică Economică” (FSEAP).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.