Marți, 7 februarie, în jurul orei 18:35, cetățeanul turc C. AHMET, conducea autotrenul marca Mercedes-Benz, pe DN 2 /E 85, având direcția de deplasare dinspre or. Siret către mun. Suceava. În spatele său, în aceeași direcție de mers cetățeanul turc K. HALAL conducea autotrenul marca Mercedes-Benz, ce tracta semiremorca marca Schimtz. La un moment dat un autotren se afla oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, pe același sens de mers, acesta având defecțiuni la sistemul de frânare iar în spatele său se afla o coloană de autoturisme în staționare care acordau prioritate de trecere vehiculelor ce circulau din sens opus. Pe fondul neadaptării vitezei, conducătorii celor două autotrenuri au frânat pentru a reduce viteza dar au pătruns în afara părții carosabile pe partea dreaptă, având în vedere sensul lor de mers.

În urma impactului, au rezultat avarii la ambele autotrenuri precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto K. HALAL, motiv pentru care aceasta a fost transportat cu ambulanța la Spitalul județean Suceava, fiind diagnosticat cu „T.C.C.” – rănit ușor.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l după care victimei i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.