Perchezițiile polițiștilor de la Biroul de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava, începute miercuri, au continuat și în noaptea de miercuri spre joi și s-au desfășurat în 11 locaţii din proximitatea pieţei centrale a municipiului Suceava.

La această acţiune au participat 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroului de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava, precum şi 12 luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.

Percheziţiile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar de contrabandă şi evaziune fiscală instrumentat de poliţiştii suceveni, iar autorizaţiile de percheziţie au fost emise de către Judecătoria Suceava.

Percheziţiile au vizat patru ansambluri de imobile din zona Pieţei Centrale a municipiului Suceava dar şi mai multe boxe şi anexe din proximitatea acestora,    locaţii în care poliţiştii deţineau date şi informaţii cu privire la depozitarea unor importante cantităţi de ţigarete şi băuturi alcoolice de contrabandă, produse accizabile ce erau comercializate fără respectarea prevederilor legale în zona Pieţei Centrale a municipiului Suceava.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate un număr de 897.500 ţigarete de diverse mărci, de provenienţă extracomunitară şi duty free, şi 1.935 litri alcool şi băuturi alcoolice de provenienţă ucraineană, reprezentând sticle îmbuteliate de votcă, whisky şi alte băuturi alcoolice de diferite mărci, precum şi alcool dublu rafinat îmbuteliat în recipiente tip pet. Valoarea de piaţă a ţigărilor de contrabandă este de circa 540.000 lei iar valoarea alcoolului de contrabandă este de aproximativ 150.000 lei.

Doi bărbați, unul de 73 și unul de 75 de ani, proprietarii imobilelor la care s-au efectuat percheziţiile, ambii din municipiul Suceava, sunt cercetați de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

„De asemenea, cercetările sunt continuate în vederea identificării persoanelor care deţineau bunurile în locaţiile respective, stabilirii identităţii tuturor persoanelor implicate şi a participaţiei penale a acestora, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă”, se mai precizează în comunicatul IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.