Joi, 25 octombrie, Garda Forestieră Suceava în colaborare cu lucrători din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au efectuat mai multe controale ale circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice și forestiere din județul Suceava.

Pe DN2, pe raza localităților Vadu Moldovei și Fântâna Mare, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, au fost identificate în trafic 2 transporturi de materiale lemnoase care, în urma verificărilor, s-au dovedit a fi efectuate cu încălcarea legislației silvice în vigoare.
Astfel, în cazul primului transport, efectuat de un operator economic din comuna Valea Moldovei, conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de 19,54 mc cherestea rășinoase având ca punct de descărcare județul Buzău. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat, s-a procedat reținerea transportului și la descărcarea și inventarierea materialului lemnos, rezultând un plus de 25,62 metri cubi. Drept urmare, s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnoase într-o cantitate mai mare față de datele înscrise în avizul de însoțire, cu amendă de 6000 lei, fiind confiscată valoric și cantitatea de 25,62 mc cherestea rășinoase în valoare de 17114 lei.
Al doilea transport fost depistat în trafic pe raza comunei Fântâna Mare, iar transportatorul, o persoană fizică cu domiciliul în localitatea Slatina, nu a prezentat documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos transportat. În urma inventarierii a rezultat o cantitate de 7,51 mc cherestea rășinoase. În acest caz s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru transport de materiale lemnoase fără aviz de însoțire a materialelor lemnoase, fiind confiscată întreaga cantitate de 7,51 mc cherestea rășinoase, în valoare totală de 5017 lei precum și a mijlocului de transport utilizat la transportul materialelor lemnoase în valoare de aproximativ 27000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.