Comuna suceveană Slatina a fost, timp de două zile, în sărbătoare, iar evenimentele care s-au desfășurat în această perioadă au reușit, din plin, să creeze emoție, bucurie și multă voie bună.

Ziua de sâmbătă, 6 august, a început cu sărbătorirea celor care, de 50 de ani, viețuiesc împreună și reprezintă adevărate modele de trăinicie în căsătorie, adică a cuplurilor de aur.

Emoționantul moment s-a desfășurat la Biserica din Găinești, iar mai apoi s-a plecat la un local din localitate unde s-a servit masa.

Sâmbătă seara distracția a fost la ea acasă prin discoteca cu muzică retro pe care Primăria Slatina a organizat-o, în premieră.

Oameni de toate vârstele au dansat și s-au bucurat până târziu în noapte, fapt ce l-a determinat pe edilul Vlăduț Gherman să le promită celor prezenți că acest eveniment va deveni tradiție.

Duminică, 6 august, după slujba de la Mănăstirea Slatina, a început spectacolul folcloric, în debutul căruia primarul comunei Slatina le-a mulțumit tuturor locuitorilor pentru prezență, precum și oaspeților de seamă ce au ales să fie alături de comunitatea din Slatina: deputații Mirela Adomnicăi și George Șoldan, subprefecții Florin Sinescu și Cristian Șologon, precum și primarii din localitățile Fălticeni, Baia, Poiana Stampei și Valea Moldovei.

„Dragii mei, după slujba de la mănăstire, ne-am adunat aici și în fiecare an tot aducem pe cineva să ne vadă și poate de ce nu, să se îndrăgostească de aceste locuri și să ne viziteze mai des. Am avut onoarea să cunosc în această săptămână un prieten de la București, care a poposit de joi până astăzi pe meleagurile noastre și care a postat pe Facebook un mesaj în care a spus «Am fost în grădina lui Dumnezeu». Acest lucru n-are decât să mă bucure, să mă facă să mă autodepășesc. Este vorba de primarul Secorului 5, Piedone, care a fost la Slatina aproape o săptămână. Nu întâmplător a venit, probabil că s-a îndrăgostit sau a auzit de aceste zone frumoase și de aceste meleaguri și de acești oameni ca voi, primitori.

Vreau să spun că aceste lucruri pe care le vedeți aici astăzi, nu ar fi fost posibile fără a avea niște oameni care s-au implicat: Consiliul Local, acești prieteni minunați pe care îi vedeți pe scenă și care întotdeauna mi-au fost alături. Vreau să mulțumesc, totodată, și echipei din Primăria Slatina. Le spun colegilor mei, pentru că noi suntem o echipă și suntem colegi, eu nu sunt superior, suntem cu toții egali și împreună lucrăm pentru bunăstarea dumneavoastră. Vreau să mulțumesc cadrelor didactice, care și în acest an și-au făcut treaba și ne-au adus copii cu medalii, copii cu rezultate foarte bune. În acest an Primăria și Consiliul Local au trimis în tabără aproximativ 40 de elevi. Vreau să vă mulțumesc și să vă spun că anul viitor veți avea niște surprize, la Ziua Comunei Slatina, vă garantez. Mulțumesc, dragii mei”, a transmis primarul Vlăduț Gherman.

A urmat apoi un adevărat regal folcloric, cu muzică de calitate și cu invitați pe măsură: legendara Laura Lavric, maestrul Aurel Tămaș, precum și bucovineanca Adriana Bucevschi au fost doar câteva dintre numele care au concertat la Ziua Comunei Slatina și au înveselit oamenii.

De asemenea, aplauze la scenă deschisă au primit și artiștii comunei, cei care fac parte din Ansamblul Artistic „Izvor de Slatină”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.