Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, medicul Alexandru Calancea, anunță că pentru mai multe specialități din cadrul Ambulatoriului Integrat al unității spitalicești va fi mărită capacitatea de tratare a pacienților. Este vorba despre Cardiologie, Neurologie, Ginecologie, dar și de alte specialități solicitate în mod special de pacienții cronici.

Managerul Calancea a precizat, că în urma unei analize obiective, a solicitat Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava suplimentarea numărului de norme pentru specialitățile supraaglomerate. Astfel, pe o specialitate foarte solicitată vor lucra în paralel doi medici, în vederea scurtării timpilor de așteptare ai pacientului.

„Este inadmisibil să ai probleme cu tensiunea și să te poți programa după o lună. Îmi doresc ca prin introducerea acestor norme în plus să remediem problema”, a precizat managerul Spitalului Județean Suceava.

Dr. Alexandru Calancea a adăugat că deja CAS Suceava a aprobat suplimentarea numărului de norme pentru mai multe specialități, iar unitatea medicală județeană a identificat spațiile în care medicii își vor putea consulta pacienții, urmând ca în viitorul apropiat această nouă strategie benefică sucevenilor să poată fi implementată.

În ceea ce privește programul de lucru în Ambulatoriu, managerul SJU a precizat că deocamdată acesta va rămâne același, adică 8:00 – 15:00, urmând ca pe anumite specialități să existe posibilitatea ca acesta să fie extins în două ture, sau măcar să fie suplimentat cu încă jumătate de normă.

„Ne gândim, în Comitetul Director al Spitalului, cum să mărim acest timp în care pacienții se pot adresa în Ambulatoriul de specialitate. Totodată, luăm în calcul și faptul că trebuie să purtăm discuții și cu medicii angajați pentru a-i convinge cât de important este ca pacientul să beneficieze de un timp zilnic mai mare în care poate să se prezinte în Ambulatoriu”, a conchis dr. Alexandru Calancea, managerul SJU Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.