Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici a informat că sucevenii au început să revină la Unitatea de Primire Urgențe pentru diferite afecțiuni non Covid. Acesta a precizat că în perioada 1 – 11 ianuarie 2021 la UPU Suceava s-au prezentat 1.186 de persoane cu diferite patologii non Covid și 183 de pacienți Covid pozitivi. Pe de altă parte, în toată luna decembrie, la Spitalul Județean Suceava s-au prezentat 2.964 de suceveni cu afecțiuni  non Covid si 716 pacienți Covid confirmați.

„Oamenii încep să revină la Spital pentru diferite probleme de sănătate cu care se confruntă. În ceea ce privește pacienții Covid, numărul acestora nu a crescut semnificativ după sărbători, însă perioada de incubație a virusului este de 14 zile. În general oamenii au înțeles să fie mai precauți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici.

La o simplă analiză se poate observa că în primele 11 zile din noul an, numărul de persoane care au ales să își trateze patologiile non Covid la Spitalul Județean Suceava este aproape  jumătate din numărul total din luna decembrie 2020. Pe de altă parte, numărul de pacienți infectați cu coronavirus care s-au prezentat la Spitalul Județean Suceava în primele 11 zile din an reprezintă aproximativ un sfert din numărul total de pacienți care s-au tratat de această afecțiune în luna decembrie a anului trecut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.