Medicul urolog Ionuț Mircea Jurchis Irimie, alături de colegii săi din secția Urologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Nicolae Stoican, dr. Andrei Ilisei și asistenta Ioana Bumbu, a extirpat o tumoră imesă formată în rinichiul unui pacient, salvându-i astfel viața. Alături de urologi în sala de operație au fost medicii anesteziști Adrian Vasilcovici, medicul rezident ATI Mara Sbiera și asistentul Liviu Bengheac.

Istoricul arăta că pacientul, în vârstă de 44 de ani, suferea de boală polichistică hepato-renală de la 20 de ani, făcea dializă de 14 ani și la 27 de ani a avut un anevrism cerebral rupt, în urma căruia a rămas cu pareză pe partea dreaptă și cu hipertensiune.

Pe lângă acest istoric încărcat, a suferit și un accident, după care a început să urineze cu sânge și s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului sucevean. S-a  încercat inițial un tratament medicamentos, împreună cu medicul nefrolog Monica Cordoș și medicul ATI Adrian Vasilcovici, însă fără succes.

Astfel, medicul urolog Jurchiș și-a asumat intervenția chirurgicală și a scos o tumoră cu dimensiunea de 32 cm și greutatea de 6 kg dezvoltată în rinichiul stâng  al pacientului.

„A fost o adevarată provocare pentru noi,  chirurgii urologi. A fost o intervenție chirurgicală complexă, la un pacient tânăr, fragil din toate punctele de vedere, cu multiple comorbidități, efectuată în premieră pentru județul nostru. Am extirpat un rinichi stâng gigantic, cu o formațiune tumorală de 32 cm și greutatea de 6 kg, suprainfectată și care sângera, punând viața pacientului în pericol”, a declarat dr. Ionuț Jurchiș. Medicul a mai spus că particularitatea acestui caz este dată nu doar de dimensiunea tumorii, ci și de faptul că aceasta era extrem de aderentă de vasele mari ale organismului, de splină și de colon, ceea ce a făcut intervenția și mai complicată. „Orice sângerare intraoperatorie mai mare la disecția formațiunii putea destabiliza pacientul, cu efecte imediate ireversibile”, a precizat dr. Jurchiș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.