Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că elicopterul SMURD destinat bazei aeriene care se amenajează la Câmpulung Moldovenesc a fost recepționat de Inspectoratul General de Aviație al MAI.

„Continuăm dotarea sistemului de urgență și creșterea capacităților de intervenție. În curând, trei noi baze aeriene destinate în principal intervențiilor în zonele montane, la Caransebeș, Victoria și Câmpulung Moldovenesc!”, a transmis dr. Arafat.

Recepția ultimelor trei dintre cele șase elicoptere H135 destinate gestionării misiunilor de evacuare medicală (MEDEVAC), căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte (SAR) și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice, achiziționate în baza proiectului VIZIUNE 2020, s-a desfășurat la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Elicopterele vor fi echipate cu sistem de troliere pentru îndeplinirea misiunilor de căutare-salvare din zone greu accesibile.

„Prin achiziționarea celor 6 elicoptere ușoare multifuncționale și dispunerea acestora în unitățile aeromedicale existente și în cele ce se vor înființa în zona montană va crește numărul intervențiilor pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transportul victimelor în stare gravă la unitățile spitalicești, cu cel puțin 20% (peste 700 misiuni). Beneficiul va fi cuantificat în numărul de pacienți care vor avea acces la asistență medicală de urgență, într-un timp mai scurt de intervenție”, informează IGSU.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.