Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara consideră că foarte multă lume „nu mai este dispusă să respecte regulile” de siguranță sanitară, „ceea ce este un mare risc pentru extinderea pandemiei” de coronavirus. În cadrul Știrilor B1 TV, medicul a vorbit despre boala COVID-19 și riscuri de contaminare, dar și despre carantinare și situația pacienților simptomatici și asimptomatici.

Dr. Virgil Musta, despre pandemia de coronavirus și regulile de siguranță sanitară

„Vedeți, permanent apar noutăți legate atât de modul de transmitere, cât și de patogenia, de evoluția bolii. Lucruri interesante și multe dintre ele care sunt practice pentru noi, clinicienii. Chiar și noi am observat că virusul prezintă elemente uneori noi. Ne punem problema dacă apar mutații genetice sau n-au fost analizate suficient de bine de la început, însă în ce privește transmiterea, se știa de existența acestei transmiteri aeriene, chiar și prin particule mici, nu numai prin particulele mari – de fapt, aceasta spun cercetătorii. Este și motivul pentru care, vedeți, contagiozitatea lui este atât de mare și un număr atât de mare de lume s-a îmbolnăvit”, a declarat Virgil Musta.

Întrebat de ce, spre exemplu, instituții de genul Organizației Mondiale a Sănătății fac uneori recomandări care par să le contrazică pe cele anterioare, el a răspuns: „Eu cred că este o interpretare diferită a diferitelor analize. Problema se pune de nivelul de contaminare și de contagiozitate. Teoretic, există riscul de contaminare și la un număr mai mic de particule, dar în realitate contaminarea reală este la un număr mai mare de particule și depinde și de organism, de imunitatea organismului”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.