Bucovina nu este o zonă geografică, Bucovina este o stare de spirit pe care o simt toți locuitorii județului Suceava, indiferent dacă localitățile lor au aparținut Regatului sau Bucovinei mamă.

Moara Dracului (monument al naturii) este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic), situată în județul Suceava, pe teritoriul administrativ al orașului Câmpulung Moldovenesc.

Aria naturală cu o suprafață de 1,30 hectare se află în partea ceantrală a județului Suceava, în ramura nordică a Munților Rarău (munți ce fac parte din Carpații Maramureșului și Bucovinei, gruparea nordică a Carpaților Orientali), în bazinul superior al văii Caselor (pe cursul văii Moara Dracului ce se varsă în râul Valea Caselor, afluent de dreapta al râului Moldova), în apropiera rezervației naturale Codrul secular Slătioara.

Situate la poalele nord-estice ale Rarăului, pe cursul superior al pârâului Valea Caselor, Cheile Moara Dracului sunt cele mai frumoase şi mai bine păstrate chei din întreaga zonă. Ocrotite ca rezervaţie geologică, pe o suprafaţă de 10 ha, ele se găsesc la 10,5 km distanţă de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Cheile Moara Dracului ating o lungime de 60-70 m şi o lăţime medie de 4-5 m. Pereţii se înalţă vertical, iar pe alocuri chiar în surplombe. În preajma acestor chei se mai întâlnesc şi azi câteva specii de tisă, relict glaciar, lemnul de aur al pădurilor noastre de altădată, dar şi rarităţi din lumea plantelor şi animalelor ca: floarea de colţ, clopoţeii, vulturica; râsul, jderul, vulpea etc.

Dragă turistule, aceeași Bucovină de odinioară te așteaptă să îți încarci din nou bateriile din acest loc plin de istorie și spiritualitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.