Bucovina nu este o zonă geografică, Bucovina este o stare de spirit pe care o simt toți locuitorii județului Suceava, indiferent dacă localitățile lor au aparținut Regatului sau Bucovinei mamă.

Doisprezece Apostoli (monument al naturii), este o arie protejată de interes național, ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală, tip geologic), situată în județul Suceava pe teritoriul administrativ al comunei Dorna Candrenilor.

De-a lungul celor 11 km ale traseului tematic turistic „Doisprezece Apostoli” din interiorul ariei protejate, traseu care pornește din satul Gura Haitii, aflat la 28 km de Vatra Dornei în Comuna Șaru Dornei, pe turiști îi așteaptă o excursie prin păduri de molid și pășuni subalpine către una dintre cele mai frumoase destinații din Parcul Național Călimani.

Rezervația are o suprafață de 200 ha și reprezintă un complex de roci eruptive cu figuri zoomorfe si antropomorfe, unice prin frumusețea și forma lor, formate prin eroziunea agregatelor vulcanice (modelare eoliană, dezagregare fizică de tipul îngheț-dezgheț, eroziune produsă de apele de șiroire).

Apare, de exemplu, figura unui moș cu barbă – spre nord, a unui bătrân – spre sud, a unui urs cu capul plecat, a unei femei ce amintește silueta lui Nefertiti ș.a. Printre acestea se remarcă figura misterioasă a Moșului ce prezintă trei fațete distincte – toate cu chip uman.


Traseul tematic 12 Apostoli din Parcul National Calimani a fost selectat printre cele mai frumoase 7 astfel de trasee din Romania. De-a lungul celor 11 km ai traseului tematic se strabat paduri de molid si pasuni subalpine, pentru ca în final sa se ajunga la una din cele mai frumoase destinatii din Parcul National Calimani, Rezervatia 12 Apostoli.

 

 

Dragă turistule, aceeași Bucovină de odinioară te așteaptă să îți încarci din nou bateriile din acest loc plin de istorie și spiritualitate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.