Dragnea ia în mână frâiele PSD și lămurește câteva probleme-cheie pentru partid.

Președintele PSD Liviu Dragnea a avut joi seară, prima ieșire la rampă după acceptarea oficială în funcția de președinte al PSD.

Liderul social-democraților a vorbit într-o emisiune de la postul România TV despre adevărata sa relație cu premierul Victor Ponta, spulberând zvonurile din presă conform cărora există un adevărat duel pentru putere între el și Ponta. Dragnea a insistat asupra ideii că relația de prietenie dintr el și premier nu este una „de fațadă”, ci s-a dezvoltat și consolidat în timp:

„Relatia mea de prietenie cu Victor Ponta nu e afisata, 5 ani de stat umar la umar nu poate fi afisata chiar daca presa incearca sa spuna asta. Victor Ponta a fost sustinut de noi toti. (…) Aici este un echilibru de decizii. Se discuta, se propune (…). Sunt discutii la care participa premierul si ceilalti membri din conducere. Sunt niste proceduri in statut.”

Deși multi dintre actualii lideri ai PSD ar putea sa nu mai candideze pentru un nou mandat la congresul PSD, precum presedintele PSD Bucuresti, Robert Negoita, care ar putea sa iasa din BPN, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu,  ministrul Apararii Mircea Dusa, presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, și fostul ministru Titus Corlatean, Dragnea a asigurat că nu au fost puse presiuni asupra acestor. Referitor la faptul că ar fi voba de o schimbare de influenta din partid, Dragnea a punctat: ”Nu, niciunul nu este indepartat. Nu avem gasti in partid. Daca aș fi avut o relatie atat de subreda cu Victor Ponta, fiti siguri ca dupa 5 ani si jumătate ne-am fi certat, am fi sfasiat partidul.”

În același timp, Liviu Dragnea a precizat și că dorește o față cu totul nouă partidului, o reformare și o modernizare a acestuia și că într-un moment de răscruce pentru formațiune, un număr mare de oameni i-au solicitat candidatura la șefia PSD:

„PSD a ajuns intr-o situatie extrem de periculoasa si chiar intr-o perioada in care lumea era destul de dezorientata si chiar foarte speriata atunci cand Victor si-a dat demisia. Aparusera foarte multe zvonuri ca PSD-ul pleaca de la guvernare, ca Victor Ponta isi va da demisia si din functia de prim ministru. Atunci, un numar foarte important din CExN mi-au cerut sa ma implic (…) pentru o situatie speciala se cere o masura speciala. Pentru alegerile de la acest scrutin universal mergand prin tara am discutat cu mii si mii de oameni care mi-au spus ca trebuie sa candidez acum pentru ca partidul trece printr-un moment dificil…”

Totodată, șeful PSD nu a ezitat să își arate espre demisia lui Ponta, Dragnea a explicat că a venit ca un şoc pe care nu l-a primit deloc bine „N-am primit-o deloc. Am fost mai mult decat surprins si foarte suparat. Ne e foarte greu fiecaruia sa ne transpunem in mintea lui Victor Ponta de atunci.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.