Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pregătesc un text comun, ca reacţie la comunicatul Departamentului de Stat al SUA, au precizat, marţi pentru MEDIAFAX, surse politice.

Potrivit surselor citate, Dragnea şi Tăriceanu lucrează la un text pe care să-l semneze în comun, în calitate de preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului, şi care să constituie o reacţie asumată politic, dar şi instituţional, la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Statele Unite au anunţat luni seara că îşi exprimă “îngrijorarea” în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”, se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.