Râdem și, în același timp, descoperim impostori! Îl descoperim pe Drăgușanul, scriitorul de basme și mistificări!

Trebuie să citiți, neapărat, asta, pentru poftă de mâncare și pentru rânză …de unde veți afla despre legăturile speciale ale domnului Gâză Drăgușanul cu Stalin, Josif  Vissarionovici:

Am zice că au pus-o și de un Байрам sau традиционный танец, Stalin se și pricepea, martori mai credibili decât Gâză-Drăgușanul spuneau, după ce dăduse colțul, bineînțeles, că la chefurile sale mareșalul Budionîi juca pe masă diferite jocuri populare rusești, cu strașnici bătăi la podea, cam așa cum joacă un cunoscut prim-secretar al CJ Suceava la balul gospodarilor de la Botoșana!

bal-botosana-3

baluri de baluri și strașnici bătăi la podea

NOTĂ:
Iosif Vissarionovici, cunoscut îndeobște ca STALIN, a murit în ziua de 5 martie 1953! Pe fiul său, mort la nemți, îl chema Iacov. Alioșa este diminutiv de la Alexandru/Alexei…

Pentru cineva care dorește să ne învețe inclusiv istorie, nu numai teatru, e de mirare…

Mă mir numai că nu a publicat dumnealui și meniul de la acea masă festivă, din 1956, îți dai seama, să stai cu Stalin la masă, să bei vodkă cu el și să faci mațu gros cu icre negre! Undeva, în vreun separeu, poate că erau și , poate și Lev Davidovici Troțki, alde Nikolai Ivanovici Buharin

Așteptăm o notă informativă de aceeași calitate în care unul dintre ofițerii de la SRL Suceava (nu dăm nume, să fie clar!) a luat masa cu Mao Tze Dong, avea și acela un fiu care a murit în războiul din Koreea, să fi fost acel dineu, să zicem, în anul 2016, imediat după BRC…

Judecați și dvs., domnul Gâză Drăgușanul fusese la teatrul profesionist din Suceava ceva, acolo, că sforar, că lampagiu, că sufleur, era muncă grea, de băgat în seamă, de păstrat cumpăna la beut, să nu iasă sminteli la raportare, abuzuri, aluzii la conducerea de partid și de stat, mimetism de extremă dreaptă… Ei, și vine această mică neconcordanțăStalin, mort de trei ani, îl strigă pe pretenul său Cojocaru, ba îl și invită la banchet, la multe vodci!

I se poate întâmpla oricărui om de cultură, atins de geniu ca de turbare, sau sifilis sau kovid 19, să facă mici confuzii, însă când te strigă însuși Stalin, te mai pui pentru câțiva ani, colea???

Ghicitoare. Ghici…

La cap, de gumă,
La stîrv, huidumă,
Jegos de obicei –
Ghici, ce-i?

ion dragusanul 27

Fotografia zilei – Mi-a dispărut mintea! Mintea mea merge, merge, dispare…

Din coada ei totemică, în zbor,
Eliberă barza pelasgă pe-un ogor
Ceva găinățos – pe la Mereni:
Fu primul dintre Drăgușeni.

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Preluare ZDB click aici! https://ducatulbukowina.ro/dragusanul-gaza-si-precizia-de-carbon-14-in-cultura-mare/

33 Responses

 1. Paul L.

  Un Congres Mondial al Studenților Comuniști la Moscova în 1956 – nu stau să caut, că nu merită, dar mi se pare cu totul improbabil. Moscova avea probleme multe, mari și de altă natură în 1956. Iar studenții din România, ca și cei din Ungaria, Polonia, RDG etc., în 1956, au avut și ei problemele lor. Sigur, n-au fost toți ”contrarevoluționari”. Dar nu cred că a existat la Moscova în 1956 așa adunare! Poate este cineva specialist și ne lămurește și acest lucru în privința căruia memoria dlui Drăgușanu să fi patinat.

  Răspunde
 2. Mugur_Ciumică

  Câteva date lapidare:este,in mod evident, o confuzie… La Moscova a avut loc, in 1957, un „Festivalul mondial al tinerilor și studenților…”,manifestare care se dorea a fi o replica la olimpiadele organizate de către Occident… O replică puternic ideologizată,organizată din doi în doi ani,precedentul fusese la Varșovia,in 1955,a fost și unul in Romania,tocmai în 1953…Chiar și la această ediție ,cea din 1953,Stalin nu a participat,nu avea cum,dăduse colțul încă din martie.. La ediția de la Moscova a existat și o puternică participare românească,mulți artiști tineri,cu o carieră importantă,peste ani,au participat cu teme și lucrări teziste… Internetul este doldora de date și informații despre acest „festival”,moda festivalurilor subzistând nu numai in erzats-ul imperiului sovietic ci și la noi,până in ziua de astăzi,a se vedea cele „medievale”,cu un bulendrism la limita dintre grotesc și umor sovietic,cele de tip paunescian,cu răcnete și promovare de non-valori de către alte non-valori…
  Maestrul Vasile Cojocaru știa,desigur,că la vremea aceea,în 1957,la conducerea PCUS se afla aparent bonomul Nikita Hrușciov,altă marfă ,altă vodkă…In 1956 chiar avusese loc al XX-lea congres al PCUS,in care a fost demolat Stalin,nu are rost să intrăm in detalii,și dacă ar fi ieșit de pe unde fusese mutat Stalin ar fi umblat cu fereală,înainte de a-l striga pe Vasile Cojocaru:
  „ Alioșa,idisuda,vodka,potka,lotka,bratia!”
  Despre festivalul de la Moscova,cel in discuție,istoria a mai reținut că,in pofida masurilor foarte severe care tindeau să limiteze contactele nerecomandate/nepermise/nepotrivite etc.,Moscova s-a umplut,la nouă luni de la mărețul festival, de metiși,numiți cu drăgălășenie,„copii ai festivalului”,dar și de bancuri,cum era năravul,în epocă…In mod sigur, răposatul preten al lui Gâză, Vasile Cojocaru, a participat LA ACEST FESTIVAL,însă este posibil să-l fi văzut pe Stalin după un consum adecvat de vodka,stafia sa bântuia,precum comunismul in Manifestul Partidului Comunist (o lucrare necunoscută azi…) Europa,prin urmare, rateul memoriei sale ar avea niscaiva circumstanțe atenuante,dintre cele patentate de radio Erevan: a fost la Moscova,da,festival,dar in 1957,Stalin era mort,ai băut cu el,acuma ce să-ți facem,asta e…
  In pofida aparențelor,semnificația acestui rateu pentru pretinsul istoric al artelor de la Suceava Gâză Drăgușanul este mult mai gravă… In primul rând,este de observat că nu este o simplă eroare materială,o scăpare pe tastatură,deoarece data este asociată cu un eveniment,cu un nume de persoană imposibil de ignorat (Stalin),cu pretinse amănunte despre unul dintre fiii acestuia…
  Acest om,Gâză,ne învață pre noi de toate,insă el nu cunoaște chestii notorii,despre care ar fi putut da ceva amănunte și babele din Mereni… Până hăt încoace,în mediul rural mai existau oameni care legau evenimente importante de anul 1953 în această manieră: „..atunci când a murit Stalin (cu varianta „Stălin…”,sau „…porcul de Stalin..”),în ’53,in martie,a fost o iarnă grea…”
  Plus alte detalii,de culoare,cum să spui că a băut cutare,cu Stalin,în 1956?
  Confuzia din capul său este mai vastă și mai profundă chiar decât cred inamicii săi recunoscuți de către el insuși…

  Răspunde
 3. Mugur_Ciumică

  Odă la Gâză,zaharisit în rele:

  Stalin și poporul rus
  Beteșuguri ți-au adus
  De la cap pân’ la picioare
  Și pe unde te mai doare
  Direct în cultura mare…

  Răspunde
 4. AnimaluX

  Cui ii pasa ce scrie Dragusanu pe site-ul blog-ul lui? Poate sa scrie ce doreste omul acolo, nu cred ca ii este interzis.

  Site-ul (blog-ul) sau nu reprezinta pozitia oficiala a Cj sau a Muzeului Bucovinei, sau a oricarei institutii de stat. Este site-ul domniei sale, poate scrie ce vrea dumnealui si cum doreste. Chiar si retete. Una e sa scrieti de el referitor la activitatile de la Centrul Cultural si alta e sa scrieti/comentati fata de ce scrie dumnealui pe site.

  Sau exista o alta explicatie, pe care eu nu o observ? Exista un motiv pentru care analizati postarile personale de pe site-ul personal?

  Răspunde
  • Corina

   Crezi că dacă desenezi o zvastică pe un perete pe lângă care trece multă lume și mai si scrii ceva de aceeași factură acolo, acesta e un lucru care să nu privească pe nimeni? Ia încearcă. Lasa-ți si adresa, ca să vezi cum nu te caută nimeni…
   Ei, dacă îți faci cu ouă și cu oțet directorul, primarul, prefectul, istoria, neamul etc., pe nedrept și pe bază de minciuni și incultură, pe un blog personal și automat pe facebook, cu audiență mare ușor de dovedit, crezi că asta nu interesează pe nimeni?
   Dacă amesteci blogul personal și facebookul cu locul de muncă, activitatea de acolo, ba mai si faci publicitate unor acțiuni care numai aparent sunt ale locului de muncă, pentru că în realitate ele varsa venit la punga familiei – ei, asta nu interesează pe nimeni?
   Dar dacă esti ”om de cultură” cu multe ”cărți” copy-paste băgate pe gât primarilor și bibliotecilor comunale, pline de falsuri, cum s-a si dovedit, scoase pe bani publici, cărti pe care ți le publici și ți le elogiezi mai întâi sau ulterior pe blog – ce zici, ar trebui să nu intereseze pe nimeni?
   V-ar face plăcere să deveniți personjul beștelit de această jigodie pe blogul personal absolut pe nedrept, mincinos, pe bază de invenții? Nu cred.
   Eu cred că acum i se întoarce, macar partial, ceea ce a făcut toată viața! El a trăt cu familaia lui din asta, cei care arată public ce este si cum este jivina fac un act curajos de arătare a adevărului. Adevărat că pe limba lui Drăgusanul.
   Ce ziceți de atare viziune? Cred că trebuie să existe si oameni din ăștia, care arată răul cu degetul!

   Răspunde
   • gicu m

    Corect. Animalux, nu prea îți pasă de igiena lumii în care trăiești!

   • gicu m

    Ai dreptate, Corina. Probabil că știi ce spui. Si mai sunt si altele de spus. Mizeria de felul ăsta trebuie să dispară. Hoție, hoție, hoț de bciclete, de cartofi, de mere, dar hoț în cultură?!

   • AnimaluX

    Doamna Corina, daca „Ei, dacă îți faci cu ouă și cu oțet directorul, primarul, prefectul, istoria, neamul etc., pe nedrept și pe bază de minciuni și incultură, pe un blog personal și automat pe facebook, cu audiență mare ușor de dovedit, crezi că asta nu interesează pe nimeni?” .. si directorul, primarul, prefectul … au nevoie de SuceavaLive ca sa ii apere? Acei oameni care sunt insultati nu stiu sa se apere singuri? Au nevoie de ajutor?

  • ZDB

   Nouă ne pasă… ! Se pare că și anumitor organe începe să le pasă. Si sigur specialistilor le pasă. Poate și unor cititori. Dacă sunt mai mult de 2 deja e grup „păsător”, deci are cui păsa… Nu le pasă politrucilor asociați în frauda banului public și câtorva papagali și aplaudaci personali.

   Răspunde
  • H. DIN SIRET

   ANIMALUXE, NEPĂSATOR CE ESTI. DACĂ CITEAI TOT VEDEAI CA DE ACTIVITATEA LUI LA CENTRU CULTURAL SCRIU AȘTIA AICI DE LE SAR CAPACELE. N-AM MAI INTALNIT AȘA INVESTIGATIE DE PRESA CU ARTICOLE ZILNICE. DRAGUSANUL ASTA CHIAR A FACUT O GROAZĂ DE PROSTII

   Răspunde
   • AnimaluX

    Da, calitatea este foarte buna. Niciun comentariu asupra lui. Insa, va citez din mesajul dvs.: „DACĂ CITEAI TOT VEDEAI CA DE ACTIVITATEA LUI LA CENTRU CULTURAL SCRIU AȘTIA AICI DE LE SAR CAPACELE.”. Pai domnu H. din Siret, acest articol face referire la ceea ce scrie Gaza pe blog-ul sau personal. La fel ca si in articolul despre retete … tot despre blogul sau personal. La fel ca si in alte articole, au scris despre ceea ce a scris Gaza pe .. .blogul personal.

 5. Mugur_Ciumică

  Iată un răspuns,sunt convins că veți mai primi,măi AnimaluX,și altele… Vezi mai jos,toate bâzdâgăniile,inclusiv isultele,manipulările lui Gâză devin publice în această manieră:
  http://prntscr.com/102owpz
  Intr-o spirală a viciului prostiei și suficienței,tinerii cărora li se adresează caută pe internet și găsesc,până la saturație, inepțiile și jenantele semne ale subculturii lui Gâză! Dumneata omiți în mod intenționat că multe dintre groteștile manifestări ale sfertoctismului său agresiv sale au fost debitate,mai întâi,apoi simultan și fără nici o jenă, ȘI pe site-ul CCB! Există o perfectă îmbârligare între misia sa, despre care o sa vorbim ,stați fără grijă,și productele minții sale afectate de sociopatie și instrumentele sale de propagare, y compris blog-ul său,al cărui conținut devine public și invaziv prin intermediul internetului,după cum am arătat mai sus!
  Libertatea de opinie a consumatorului de cultură nu se oprește la gardul minții dumnealui,nici la buzunarele lui,nici la punga sa,nici la tablele sau numele conspirativ cu care a semnat delațiuni,proclamații,incitări la secesiune,acțiune antinațională,in favoarea unei anumite iridente și a unor interese străine.Insă nici la amenințările sale!
  Aceste demers, care nu este nou,chiar dacă il deranjează acuma mai mult,reprezintă replica,reacția opiniei publice care nu a căzut în plasa manipulărilor,a fake-news-urilor și contrafacerilor. Unele dintre ele,considerate de el și de stăpânii săi drept „succesuri”,se va vedea că sunt,de fapt,un turnesol al nimicniciei sale,al staturii sale de impostor sfertodoct,animat de interese pe care o să le definim,respectând legea dar și interesul public.

  Răspunde
 6. puiu ghe.

  nu am mai intalnit asemenea prost în viața mea. cum sa copii tu de pe net si sa scoți cărți pe banii statului? da ăștia din instituțiile statului unde sunt, chiar e de toată jena ce se întâmplă la consiliul județean suceava

  Răspunde
 7. Efrim

  Flutur îi acoperă pe mulți. Probabil dragușanul este un alt pion și pilon a caracatiții lui Flutur instaurată în Suceava de 15 ani de zile.

  Răspunde
  • Studio.N

   15 ani de dreapta a însemnat dezvoltare pentru județul Suceava. Dacă ne conducea stanga eram unde ne-a lăsat Mârza.

   Răspunde
   • FlipU

    Dacă ne lasa la nivelul din 2008 macar aveam drumul spre Dorna ca-n palmă. Acum e plin de gropi

   • Mugur_Ciumică

    Da,de aia suntem ,mai nou,sub județul Botoșani,in siajul Vasluiului și al Teleormanului…Viloaca lui Flutur de la Gura Humorului,hacienda sa,nu se pun la dezvoltarea zonei,domnu’ Studio,sau Televizor sau Manelică,cum te-o fi chemând…

 8. BAZIL

  E DE TĂTĂ JENA TĂT CJ-UL LUI FLUTURACHE. MAI GHINI PLEACĂ ACASĂ CU TĂT CU DRAGUȘANU. SĂL PLATEASCĂ DIN BANII LUI JEGU NAIBII

  Răspunde
 9. DIDINA

  MAFIA LU FLUTUR E PESTE TOT CONDUCE TOT ORASUL SI JUDETUL NOSTRU. DE AFARA NU VA PUTEM AJUTA. TRBUIE SA FACI SINGURI CURAT DUPA VOI

  Răspunde
  • Sanda F.UN

   pentru didina — ba da, ne puteți ajuta, #nu mai veniți la vot, stați acolo unde o duceți voi bine

   Răspunde
 10. CKlun

  Că bine îi ziceți lui ăsta…IMPOSTOR. Am văzut că e și INFRACTOR. Locul lor nu e în instituțiile publice

  Răspunde
 11. Florina F

  Ratatu ăsta ar teebui să stea la zdup până crapă. Cum să falsifici tu istoria? Ce prostălan mafiot

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.