Drăgușanul la limita dintre schizofrenie paranoidă și sociopatie.

Domnul Drăgușanul este unul dintre aceia care trăiește cu iluzia că notorietatea, bunul simț, modestia, cultura, realizările și competența se iau prin simplu contact, precum râia sau sifilisul… De aceea trimite la autografele date de oameni care nu intră în discuţie și nu pot fi alăturaţi dumnealui nici cu titlu de amabilitate scremută…

Pentru cine îşi amintește, acum câţiva ani, nu mulţi, vreo șase-șapte, în aceeaşi logică, acelaşi domn intenţiona să deschidă la Muzeul Bucovinei nu-ş-ce manifestare/evocare/pomenire a tatălui lui Florin Piersic… În mod normal, ar fi urmat și o evocare a mamei lui Ștefan cel Mare, a Mumei-Pădurii, a unor mătuşi sau strănepoţi ai lui Eminescu, că tot se dă dumnealui expert eminescian, mai ales în pietre „mormântale”…

Aşa cum forţează orice impostor limba româna, utilizând licenţe de mâna a III-a, deoarece termenul încetăţenit în limba literară dar și în limbajul specializat al istoricilor și arheologilor este “piatră tombală”! Că, dacă vrei neapărat să foloseşti un neaoşism, ai putea spune, eventual, ”piatră de mormânt”…

Însă nu este zi lăsată de la Dumnezeu fără o proliferare a producţiunilor îmbârligatei minţi a domnului Drăgușanul, mistificări grosolane, în dispreţul publicului cititor…

Iată, din creaţiunile “artistice” ale dumisale, mai exact din „Această comedie tragică, acest joc de-a războiul Click AICI!”:

ion dragusanul fals 1

Falsul lui Ion Drăgușanul: ostași (n.r.) ”Austrieci, în Cernăuți” folosit și în 1914-1918: Bucovina şi suferinţele ei, în presa română (I) Imaginea are filtru Photoshop și filtru pe text

dar şi:

ion dragusanul fals 2

Falsul lui Ion Dragusanul: “Ostași austrieci, în obcinele Bucovinei”. Imaginea are filtru Photoshop.

Iată prima imagine, în toata splendoarea sa, din surse credibile, verificabile:

ion dragusanul fals 3

PRAGA. Imaginea originală – fără filtru Photoshop

…precum şi aceeaşi locaţie, în altă imagine, cea a unei cazarme austriece din Praga (comandamentul districtului 28, cum scrie, de fapt, la intrare în clădirea din prima poză… Nici vorbă de Cernăuţi!

ion dragusanul fals 4

PRAGA – Poarta sediului de cadre – Comandamentul districtului nr. 28

Iată o explicaţie amplă, foarte la îndemână, pentru întreaga tărăşenie: Army found Click AICI! cu link-ul http://riowang.blogspot.ro/2012/06/army-found.html. Imaginea este oarecum celebră, nu are rost să mai dezvoltăm… E clar, Cernăuțiul nu e la Praga!

A doua, cea cu ostași ”austrieci, în obcinele Bucovinei”, este, în realitate, ca în link-ul  următor: “Un convoi de transport cu câini de război în munții Siebenbürgen” a unui ECHIPAMENT DE BUCĂTĂRIE Click AICI! , munții Siebenbürgen fiind în Marele Principat al Transilvaniei, corespunzator inscriptiei: “Ein Transportzug mit Kriegshunden in den Bergen von Siebenbürgen”. Adică, nici vorbă de Obcinele Bucovinei impostorului Gâză Drăgușanul!

ion dragusanul fals 6

Imaginea originală – Un convoi de transport cu câini de război în munții Transilvaniei a unui echipament de bucătărie

Se naşte fireasca întrebare ce anume îl mână din urmă pe acest IMPOSTOR să comită astfel de brambureli în ISTORIA NAȚIONALĂ – probe ale imposturii sale penibile, ale sfertodoctismului său jegos, poate, doar simpla dorinţă de a dovedi că îşi merită derogările de studii?

Nici vorbă, dumnealui are un delir de etalare care frizează patologia, undeva la limita dintre schizofrenia paranoidă și o sociopatie care te poate face pierdut și cotat doar ca un original neînţeles de răutacioşi…

De aici derivă și concepţia sa ciudată despre capturile de pe Internet, pare să le considere un fel de preerie fără reguli, în fiecare zi împuşc un număr de bizoni şi le iau scalpul pieilor-roşii, nu vă băgaţi peste mine că fac urât și vă dau în gât la Manitu și la DNA. (n.r. – nota redacției)

Iată ce incredibil gest, care confirmă poziţia sa faţă de “capturi”, comite:

ion dragusanul fals 7

Ion Drăgușanul ICONOGRAFIE ARDELEANA

Această colecție „iconografică” nu fusese făcută de nimeni pentru a fi închinată de către un HOȚ copiilor săi, nu fusese nici măcar pierdută, pe la Mereni, pe islazul comunal, ca să fie recuperată. Ea există prin lucrarea unor cercetători autentici care au răspândit-o, prin internet, exact ca pe o expresie a democratizării și liberalizării accesului la informație, inclusiv culturală

Deci e ca şi în tradiţia evocată de Sadoveanu, a lipovenilor din Deltă care se roagă la Maica Domnului să le poarte noroc când merg la furat… Cum adică, să strângi cu grebla imagini de pe Internet, să le însăilezi în construcţii botezate aiurea apoi sa le dedici copiilor tăi? Drept ce?

ion dragusanul fals 9

proiecte culturale falsificate și decontate de la bugetul CJ Suceava

În aceeaşi manieră, Drăgușanul, împreună cu cumătrul Ursu cu care face combinații la Muzeul Bucovinei, organizează expoziții de falsuri intitulate Illustrierte Bukowina” Click AICI!, colecţii de imagini la mâna a treia, plagiate și falsificate, dar decontate din bani publici sub forma unor proiecte culturale de ”mare valoare”.

ion dragusanul fals 8

cumplita cacealma a “Illustrierte Bukowina”

Cu precizarea că această cumplită cacealma cu “Illustrierte Bukowina” va beneficia de un tratament separat, iată sursa titlului său bombastic, nu cel indicat ca fiind dedicat memoriei nu-știu-cui, pictori și sculptori pe care uneori nu-i poate desemna și cu prenumele pentru că nu are date elementare despre ei (fiindcă nu le-a gasit pe net) :

ion dragusanul fals 5

…în fapt, un album minor, la nivelul posibilitaţilor tehnice si grafice ale anului 1907 și care se regăseşte într-un re-print recent, la un preț de cca 15 Euro…

Apoi (alt subiect care va trebui atins pe larg, în atenţia celor ce trebuie să știe) este propensiunea dată de bombasticul său delir de etalare, ”specializarea” sa în perioade mitice sau pe care, datorită inculturii sale lustruite, le consideră obscure, insuficient sau incorect interpretate, cum ar fi aceasta, a Bucovinei în perioada austriacă.

Cât privește sofisticatele sau mai din topor instigări autonomiste, analiza participării Bucovinei la război, sugerând fin și subtil o statalitate care ar putea fi, eventual, recuperată în maniera pe care dumnealui o antama în “Manifestul pentru salvarea Bucovinei”, despre asta vom mai vorbi și – vă garantăm – că se va mai vorbi.

Căci noi contestăm argumentat, constituţional și juridic, așa-zisul drept al maghiarilor de a arbora un steag al lor, de a clama o autonomie de tip stalinist, dar tolerăm români autonomiști, slugi ukrainene, care vor să salveze“ Bucovina… S-o salveze de cine și, mai ales, pentru cine?

Așa încât, nici nu este aşa important ca domnul Dragusanul, arendaşul cultural sinecuristic, cu revelaţii de bucovinean ratat, să citească aceste lungi și plicticoase misive, pâna la urmă ne exprimăm speranţa că le va citi şi cine trebuie.

Că mai este mult, foarte mult de scris, încă nu am abordat, de exemplu, chestiunea derogărilor, ce-cum-cine?, dar și pe aceea a vocaţiei dumnealui de specialist în chestiuni de dreapta–stânga, care i s-au înşurubat în genă şi de care nu mai poate scăpa, cam de prin anul 1978, de la cenaclul de la uzinele “Vulcan”, unde era o mare concentraţie de scriitori și artiști scăpaţi de sub control, deviaţioniști de dreapta și care – culmea! – locuiau sau se îmbătau și deviau spre dreapta în fosta casă a unuia Corneliu Zelea Codreanu, șeful istoric a lui moș Ungureanu-Somnorilă.

ion dragusanul fals 10

autor Ion Drăgușanul: Comunicat de presă – PSD

Observaţi, vă rugăm, că domnul Gâză Drăgușanul cita și din germana veche, pe care o ştia sub stapânirea PSD-istă şi a uitat-o apoi sub cea fluturistă, complet, da’ complet…

Flutur e un nimeni, o bulă de otravă precum „băşica porcului” de pe izlazuri.

E putred de bogat, fără să fi făcut afaceri (!), şi-acum numai puterea îi mai lipseşte. În lăcomia lui carieristică e gata de orice, inclusiv de otrăvirea unor generaţii dezorientate, cărora le distrage atenţia de la adevăraţii autori ai dezastrului naţional, scandalagii guvernanţi de dreapta fascistă.

Nu iubeşte folclorul, dar se foloseşte de formaţiile artistice conservate de instituţiile Consiliului Judeţean. Îi dispreţuieşte pe luptătorii anticomunişti, dar se lustruieşte cu eroismul lor.

Fură, corupe, inclusiv Justiţia, devastează România, dar o face pe mireasa imaculată.

El şi cohorta lui de trântori lingăi… cică vă vor aduce viitorul pe care îl meritaţi. Dumnezeu să vă apere de un astfel de viitor!”
Ion DRĂGUŞANUL
(MONITORUL de Suceava,12.05.2008, Click AICI!) ”

Tot costoboci, pelasgi și zicălași,
N-ai vrut deloc mai moale să o lași –
Ți s-a umplut răbojul, Ionică,
Tu, zicăleandrul fără frică!

ion dragusanul 24

Fotografia zilei – Steaua și inima stăpânului mut și kkcios!

Să rimezi ”poet” cu ”net”
Ești ori Gâză, ori proclet,
Că doar el, Gâză-procletul
Scrie opuri mulgând netul…

P.S. În cursul zilei de ieri, site-ul instituției noastre de presă a fost supus celui de-al treilea atac informatic, unul major acum, pentru a ni se închide gura…! De această dată nu au fost muzicieni & sociologi & psihologi & IT-iști habarniști din gașca de la Cluj, ci au fost asasini specializați  în astfel de acțiuni. Au reușit parțial să-și atingă scopul, închizându-ne „prăvălia” cca 1,5 ore spre seară, după o zi întreagă de muncă de intelligence, de ambele părți/baricade. Și, le-am luat urma…!

Nu spunem, deocamdată, mai mult de atât, până nu se vor finaliza și cercetările (de formă) ale BCCO (obligatorii în acest stadiu!), dar vă promitem că dacă se mai repetă, ne luăm propria tiparniță și facem  o publicație care să ajungă pe masă, gratis, în toate cele 200.000 de gospodării (căsuțe poștale) din jud. Suceava. Și, le livrăm personal, ori cu voluntari – ca la BRC…! Plus că… o revărsăm mai repede decât vă așteptați, pe național.

Ca să se știe…! Ce anume? O să aflați și vă veți îngrozi… ! (Tiberiu-George Beldiman 😡 suporter, tehnic…)

ion dragusanul fals 15

Drăgușanul este unul dintre aceia care trăiește cu iluzia că BUNUL SIMȚ, MODESTIA, CULTURA, REALIZĂRILE și COMPETENȚA se iau prin simplu contact, precum râia sau sifilisul… De aceea trimite la autografe ori imagini de demult…. pe care, însă, LE AU ȘI ALȚII, chiar înaintea lui, deși mai tineri cu 23 de ani! Doar că le țin în sertar și în suflet! Câteodată însă, când treaba e mult mult prea groasă, le mai scapă, voit, câte ceva…! (atenție pentru asasini, Drăgușanul ar fi purtat costum…!)

 

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Preluare ZDB click aici! https://ducatulbukowina.ro/dragusanul-in-delir-de-etalare-care-frizeaza-patologia/

27 Responses

 1. Gibs

  Regal!
  Absolut sclipitor, chiar dacă în privința corectitudinii limbii, mai scapă câte ceva.
  Din pricină de ardere internă cu foc mărit.
  Nu-i bai. Și în orice caz, lectura devine în sine captivantă. Se pun probleme, nu doar se aduc profesionist spețe și probe.
  Felicitării. Vizații au de ce să se sperie, așa cred.
  Mă întreb dacă cei ce fac asta sunt specializați în școală sau la locul de muncă.
  Aceeași întrebare și despre performanțele dlui Gâză.

  Răspunde
  • ZDB

   Domnule G.B. (adică Gibs), e destul de complicat în presa electronică (de tip cotidian) a zilelor noastre de asigurat cadrul normal de muncă dintr-o redacție efectivă de presă scrisă (editor, corector, foto-reporter, investigator, viză redactor șef, etc) + condițiile speciale de lucru din această perioadă / pandemie (lucru de la distanță, frânturi transmise pe sms, altele pe mail, whatApps, altele în comm, altele de pe site-uri, etc., unii sunt cu muncă de la domiciliu, alții de la mare distanță, s.a.m.d.).
   În final contează să aibă aspect, logică, fir epic, cât despre greșeli (doar e Net și … proști e mulți în ziua de azi! Școala nu prea mai contează… Nu contează la stat, dapă 🤘 la privat! ). Dar mai important decât toate ….este scopul și rezultatul, acolo trebuie de … axat!

   Răspunde
   • Gibs

    Trebuie să înțeleg că observația privitoare la scăpările de limbă au fost luate mai în serios decât aș fi vrut eu. Nu e rău. Dar cel mai în serios trebuia luat ”Regal! Absolut sclipitor…” Greșeli de limbă are câte vrei și gâză, dar ceva despre care să spui cu entuziasm că e sclipitor, asta ba!
    Dați bici, e bine.

  • ZDB

   Foarte mult încurcă și AUTOCORECTURA păcatoasă și „AUTOMATĂ” a terminalelor (desktop, laptop, tabletă, mobil, th). Când se fac mai multe lucruri în același timp, nu prea e loc și timp de reveniri și corecturi. Asta e…

   Răspunde
 2. g.c.

  Domle, lume încâlcită nu glumă! Adică înjuri și faci cu ou și cu oțet pe cine vrei tu după interesul tău de moment, după care pupi adânc și lingi bine chiar și locul unde ai scuipat și talpa care a călcat acolo și tot după interes de moment, iar cel pe care l-ai ”lăudat” public în felul ăsta te ia și te strânge în brațe și te ține cu dulcețuri și cofeturi. Bine, ca să nu te scape iar la înjurături contra lui și să te foloseacă la înjurat pe alții.
  Dar atenție, Flutur are fața neagă din imaginea lui publică, bag eu de seamă după ce am citit azi aici, făcută de Drăgușanu. Când i se fac reproșuri și e vorbit de rău, întâi și întâi se repetă ceea ce a scris despre el cândva acest netrebnic.
  Bine, bine, ai zice, traeba lor! Dar este și nu chiar, pentru că prea intră multe și de mare interes și importană în malaxorul otrăvitor al bolnavului cocoloșit pe bani publici din interese private! Ar cam trebui stopată afacerea asta. Politica să se facă onest și cultura să se facă profesionist și responsabil. Ca toate lucrurile.

  Răspunde
 3. ZDB

  Domnule G.B. (adică Gibs), e destul de complicat în presa electronică (de tip cotidian) a zilelor noastre de asigurat cadrul normal de muncă dintr-o redacție efectivă de presă scrisă (editor, corector, foto-reporter, investigator, viză redactor șef, etc) + condițiile speciale de lucru din această perioadă / pandemie (lucru de la distanță, frânturi transmise pe sms, altele pe mail, whatApps, altele în comm, altele de pe site-uri, etc., unii sunt cu muncă de la domiciliu, alții de la mare distanță, s.a.m.d.).
  În final contează să aibă aspect, logică, fir epic, cât despre greșeli (doar e Net și … proști e mulți în ziua de azi! Școala nu prea mai contează… Nu contează la stat, dapă la privat! ). Dar mai important decât toate ….este scopul și rezultatul, acolo trebuie de … axat!

  Răspunde
 4. g.c.

  Domnilor, din tot ce s-a postat aici, cu tot-tot, inclusiv comentarii, imagini, versuri iese o carte trăsnet! Nu versus Gâză în primul rând, ci despre locul și timpul de față. Gândiți-vă la asta.

  Răspunde
 5. ADA

  VAI DE CAPU MEU. PREA COMPLICAT. LA MINE IN ANGLIA E MAI SIMPLUL. DE AIA NU MA MAI INTORC ACASA NECIODATA

  Răspunde
  • Gh. Galan

   Vezi-ți de treabă că tot așa de greu s-au obișnuit și englezii cu statul drept în picioare după ce au coborât din copac! Ba poate și mai greu, cu victime și cruzimi. Ferice de tine că esti împăcată cu situați. Da, unii vor …o țară ca afară și o caută acolo, alții vor să o facă pe a lor să semene cu …o țară ca afară, iar alții o vor pe a lor așa cum este ea și mai sunt unii care o vor și mai jos, oricât de jos, ca să stea la muls.

   Răspunde
 6. ZDB

  Foarte mult încurcă și AUTOCORECTURA păcatoasă și „AUTOMATĂ” a terminalelor (desktop, laptop, tabletă, mobil, th). Când se fac mai multe lucruri în același timp, nu prea e loc și timp de reveniri și corecturi. Asta e…

  Răspunde
 7. G.B.

  Unde-s mai mulți (fără orgolii infantile, cu plusuri-minusuri asumate), puterea crește! S-a dus în „pzd mă-sii” audiența, în doar 3 ore!

  Răspunde
 8. angajat CCB

  Da ce cuminți sunt toți salariații de la CCB? unul nu postează pe Facebook în timpul programului de lucru. E ceva diferență în herr și papanaș!

  Răspunde
  • Stibina

   Din pacate asta trebuie NEAMULUI ăsta – Frică și olecuțâcă de Dictatură. dar și o SPERIETOARE

   Răspunde
 9. Corina

  Am auzit și de Zicăleandru, dar fără Rubecula Erecticula – ce înseamnă, ce pasăre e asta?

  Răspunde
  • Mugur_Ciumică

   Erithacus Rubecula,măcăleandrul,cum ar fi,sau „Măcă”,pentru numele conspirativ,ca propunere,este un păsăroi care scuipă totul din gușă,adică dă (dădea,ca nu credem că a continuat și după 1989,iar daca ar fi continuat,nu am putea spune,fiind ilegal!) informații,cât îl ține capul și pre el,că ce să vrei de la un păsăroi…
   Potrivit teoriei unui om deștept (al cărui nume nu vi-l spun,doamnă, că și așa nu-l cunosc mulți,era profesor de drept roman…) păsărele se hrănesc cu boabe iar păsăroii cu știuleți! Mi se pare o soluție înțeleaptă și pentru măcăleandru,să-l hrănim cu știuleți,să aibă ghiers…

   Răspunde
 10. urs

  Ehei, fata moșulu, dacă nu știi, nu cred că vrei să știi. Ai să afli, dar este mai bine mai târziu (decât niciodată).

  Răspunde
 11. Maestrul Orbovanu, în grai di Bucovina

  Tari mi-i șî mi-i urât,
  Parcî-mi stă ceava în gât,
  Un` ma duc șî un` ma-ntorc,
  Sâmt cî am ceava di porc.

  Răspunde
 12. Paul L.

  Eu Gâză, trădat:

  Băi Orbovan nenorocit,
  La sân te-a strîns și te-am hrănit,
  Ți-am dat învățătură de guru,
  Și tu-mi arăți acum ku-ru?…

  Răspunde
 13. urs

  Un cumătru, în apărare:

  Aș vrea să intervin pe loc:
  Nu mai umflați gogoașa,
  Omu-i genial, nu dobitoc,
  Chiar dacă pare-așa!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.