O decizie mai puțin îmbucurătoare i-a bătut la ușă, în prag de sărbători, scriitorului Ion Drăgușanul,  cel care îndeplinea și funcția de consultant artistic în cadrul Centrului Cultural Bucovina.

Acesta a aflat că noua regulă din cadrul instituției îl vizează și pe el, iar contractul său de muncă nu va mai fi prelungit, la fel cum nici ale celorlalți colegi pensionari nu a fost.

Ion Drăgușanul avea deja doi ani de când împlinise vârsta de pensionare, însă legea îi permitea să își continue activitatea, cu acordul angajatorului.

De data aceasta, însă, Centrul Cultural a decis  ca el să nu mai beneficieze de nicio prelungire, iar după data de 25 ianuarie să fie liber de sarcini.

La aflarea veștii, fostul consultant artistic și-a luat concediu de odihnă.

De asemenea, apropiații acestuia au declarat că Drăgușanul nu este pregătit pentru odihnă, motiv pentru care va ataca decizia în instanță, asta în timp ce, în județ există sute de tineri merituoși ce bat la ușile Centrului Cultural Bucovina pentru a avea și ei un loc de muncă călduț la stat.

Reamintim că Ion Drăgușanul este cercetat pentru mai multe infracțiuni legate de activitatea sa din cadrul Centrului Cultural, printre care: abuz în serviciu, obținerea de foloase necuvenite și favorizarea persoanei, fals și uz de fals, mărturie mincinoasă.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.