Adrian Thiess, om de afaceri, este noul proprietar al drapelului de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu. Achiziția reprezintă efortul a 20 – 25 de persoane, noul proprietar intenţionând să expună acest obiect în mai multe oraşe din ţară.

„Nu l-am licitat eu pentru mine personal. Împreună cu prieteni, parteneri de afaceri, amici am considerat că este un bun naţional. Este vorba despre cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania”, a precizat Thiess. Vedeta licitaţiei colecţiei „Corneliu Vadim Tudor” de miercuri de la Casa Artmark, drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu a fost adjudecat la preţul de 105.000 de euro.
Deși nu s-a stabilit încă un itinerariu, omul de afaceri îşi doreşte ca drapelul să fie prezentat în ţară. Pictat pe piele, drapelul reprezintă o raritate absolută, fiind datat la jumătatea secolului al XIX-lea. Prețul de pornire la licitație a fost de 5.000 de euro. La această licitaţie au mai fost puse la bătaie și cărţi rare, tablouri, fotografii documentare şi obiecte de decor.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.