Departamentul de comunicare al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis un drept la replică vis a vis de articolul publicat miercuri, 9 august, intitulat «Ion Lungu, după ce AUR a început distribuirea unor pliante la magazine: „Este un fake news grosolan pe care eu nu l-am pomenit niciodată”».

„Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, 9 august, în conferinţa de presă, că aderarea municipiului Suceava la conceptul de «oraş de 15 minute» «este un fake news grosolan pe care eu nu l-am pomenit niciodată». Partidul AUR-filiala Suceava a atras atenția asupra acestui proiect încă din data de 6 aprilie 2023, tot în cadrul unei conferințe de presă a partidului, de data aceasta, când am precizat că era necesară consultarea cetățenilor orașului Suceava, dat fiind importanța și impactul consecințelor acestui demers.

Sucevenii știu astăzi că în cadrul conferinței de presă din data de 12 aprilie a.c., întrebat dacă Suceava va adera la acest concept, Ion Lungu a răspuns: «Cu siguranţă vom analiza şi, în principiu, da. În principiu, da!». Îngrijorarea exprimată de noi se baza atât pe realitatea că ideea orașului de 15 minute are contestatari peste tot în lume, cât și pe temerea că în esență este vorba doar de introducerea de noi restricții în viața de zi cu zi. Tocmai de aceea acuzației de «populism» care ni se face de către primarul Lungu îi răspundem că este vorba strict de asumarea responsabilității de a informa cetățenii. «Vor să panicheze sucevenii cu un subiect fals care nu există» este o afirmație foarte gravă, legea nr. 155/2023 (PL-x47/2023) există, este Legea privind mobilitatea urbană durabilă și a fost votată de blocul politic al partidelor din care însuși face parte.

În ceea ce privește afirmația «Pliantul intitulat Nu vrem Suceava oraș de 15 minute îi panichează pe suceveni că vor fi îngrădiți, limitați, că se vor pune interdicții și bariere», amintim edilului că interdicții au mai fost, inclusiv de a nu merge de Paști la biserică, limitări s-au impus împreună cu distanțări forțate, orwelliene, iar garduri nu AUR a pus în Suceava la Târgul de Crăciun.

«La noi (în Suceava) oricum se ajunge în 15 minute în orice parte a orașului» este o afirmație care se dovedește de câteva ori pe zi hilară. Încercați să ajungeți în 15 minute la orele de vârf din Burdujeni la Primărie! Dar, da, argumentul poate fi tocmai acesta pentru alegerea Sucevei ca oraș pilot în acest proiect.

«Le spun celor de la AUR că nu așa se câștigă Primăria, cu niște fake news-uri grosolane care nu au nici 1% adevăr în ele. Știm cum este în politică: se mai exagerează…» a declarat primarul Ion Lungu. Noi AUR nu știm cum este în politică, domnule primar, noi nu am făcut politică de guvernare! Vina de a fi adus vremea albului negru și al negrului alb vă aparține. Iar în ceea ce privește procentul de adevăr din pliantul nostru avem curajul de a lăsa alegătorii să-l descopere.

«Acest pliant se împarte pe la magazinele din Bosanci, deocamdată» cum bine ziceți. Vom continua să informăm toți cetățenii care locuiesc în zona orașului și a zonei metropolitane a Sucevei. Au cu toții dreptul să știe ce proiecte glorioase le pregătește primarul și echipa întreagă de consilieri locali.

«Am puterea să iert, pentru că eu sunt creștin ortodox practicant și le spun la prietenii mei creștini de la AUR că nu pot câștiga alegerile cu minciuni grosolane și sfruntate». Asupra acestei fraze ne vom opri un pic mai atent. În privința minciunilor sfruntate și grosolane toată lumea s-a lămurit chiar astăzi. Despre câștigarea alegerilor, care știm că sunt miza oricărui demers și acțiuni politice, recunoaștem că sunt țelul nostru de acțiune. Aici, dacă a face bine românilor, a-i informa și a-i ajuta să înțeleagă și să biruie jungla din jurul lor, junglă ce are ca miză înseși sufletele lor, înseamnă să furi startul electoral, atunci cu siguranță vom face o altfel de politică. În privința puterii de a ierta, va trebui să cereți de la Dumnezeu să o dăruiască sucevenilor pentru ceea ce au trăit în ultimii ani. Creștini sunt cu adevărat în AUR, drept ați vorbit, care vor apăra valorile ortodoxe de veacuri ale acestui pământ, care și-au asumat credința ca pilon și mărturisirea ei în spațiul politic. În ceea ce privește calitatea dumneavoastră de ortodox practicant considerăm că trebuia să vă oprească din start în a accepta gândul și cu atât mai mult punerea în faptă a orașului de 15 minute. În final, rămânând în credința apostolică și parafrazând o frântură a Revelației neotestamentare, în duh evanghelic vă mărturisim că «despre prietenii mei creștini din AUR» vă vom asculta vorbind altădată (F.A. 17, 19-34)”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.