Municipiul Drobeta Turnu Severin intră în carantină începând de luni, timp de 14 zile, fiind primul oraș mare în care se ia această măsură în valul 4 al pandemiei. În municipiu rata de infectare este de 9,94 la mia de locuitori.

Primarul Marius Screciu spune că decizia a fost luată în primul rând din cauza „colapsului” sistemului sanitar, spitalul fiind plin de pacienți cu COVID, iar medicii fiind nevoiți să interneze doar persoanele care au nevoie de oxigen.

„E plin în spital, medicii îi internează doar pe cei care au nevoie de oxigen, trebuie să aleagă cine merită să fie internat și pe cine trimit acasă. (…) S-a discutat câteva zile această decizie și a contat colapsul sistemului sanitar și că rata de incidență a crescut într-un timp foarte scurt”, a spus primarul.

Începând de luni, școlile și grădinițele intră în online, magazinele se închid la ora 18.00, restaurantele, barurile, sălile de fitness vor fi închise. Oamenii vor merge cu adeverință sau legitimația de serviciu la locurile de muncă.

„Cei vaccinați au voie să se plimbe, doar cu certificatul de vaccinare, indiferent de oră. Rata de vaccinare e mică, sub 30%”, a mai spus Marius Screciu..

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului și cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică, a adoptat hotărârea privind carantinarea municipiului Drobeta Turnu Severin.

Astfel, municipiul Drobeta Turnu Severin și localitățile aparținătoare Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii vor intra în carantină de luni, 11.10.2021, pentru două săptămâni, a anunțat instituția prefectului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.