Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că s-a semnat un nou contract de finanţare din bani europeni pentru reabilitarea drumurilor din proximitatea frontierelor. Este vorba de drumul dintre Pojorâta şi Izvoarele Sucevei, de 47 de kilometri.

Preşedintele Cătălin Nechifor a mai declarat că “ieri am semnat contractul de finanţare pentru drumul judeţean DJ 175 Pojorâta – Izvoarele Sucevei, un contract de finanţare pe bani europeni. Ne dorim ca într-un an să avem finalizată integral legătura între cele două localităţi şi mai departe spre punctul de trecere al frontierei”.

Licitaţia pentru modernizarea drumului a fost câştigată de o asociere între două firme, investiţia fiind în valoare de 1, 5 milioane de euro, fără T.V.A.

Nechifor a mai completat că mâine, la Cernăuţi, se vor purta discuţii cu autorităţile de acolo pentru a se găsi soluţii în a deschide traficul de pasageri, în primă fază, la Izvoarele Sucevei.

Actuala administraţie judeţeană se concentrează pe modernizarea drumurilor din apropierea frontierelor pentru a avea un orizont mai deschis faţă de localităţile învecinate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.