Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a început modernizarea drumului județean Brodina-Ulma, până la granița cu Ucraina.

Porțiunea care va intra în această etapă de modernizare se întinde pe circa 5 km, unde în primă fază va fi pusă piatră, după care se va turna un covor asfaltic.

Deja s-au asfaltat 4 kilometri de drum la Mălini, spre Stânișoara, iar acum pregătim modernizarea drumului care leagă Pojorîta de Izvoarele Sucevei. După cum se știe, a fost asfaltat și drumul Horodniceni – Pocoleni”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Șeful administrației județene a mai spus că în urma demersurilor pe care le-a făcut la Compania Națională de Drumuri, în curând vor demara lucrările de reabilitare a DN 2, pe tronsonul Suceava-Fălticeni.
 

„În urma demersurilor făcute la Drumurile Naționale vor demara în curând lucrările de refacere a drumului DN2 care leagă municipiul Suceava de municipiul Fălticeni. Drumul arată jalnic și am cerut insistent să se toarne covor asfaltic. Am promisiunea că acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare.

Pentru modernizarea drumului județean Frasin-Broșteni au fost  depuse solicitări de finanțare prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală, și există șanse ca în curând să înceapă lucrările pe cel mai inaccesibil drum județean.

Totodată Flutur a precizat că s-au făcut demersuri la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru reînceperea modernizării drumului de la Milișăuți spre Rădăuți.
„Am făcut demersuri la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere iar în aceste zile încep lucrările de modernizare a drumului de la Milișăuți spre Rădăuți, de acolo de unde s-au oprit anul trecut în toamnă şi la porțiunea de drum care leagă Sucevița de Rădăuți”, a mai spus președintele Consiliului Județean Suceava.
 
Consiliul Județean Suceava a alocat drumurilor județene, în bugetul pe 2017, suma de 30 de milioane de lei pentru investiții și întreținerea acestora.