Din cauza vremii nefavorabile traficul pe DN17A Dorneşti–Bălcăuţi a fost întrerupt temporar. Ce recomandări fac polițiștii afli în acest material.

Potrivit unui comunicat emis de către Poliția Județeană se recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, accidente grave sau blocaje în trafic, trebuie ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează permanent pe toate arterele rutiere pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Poliţiştii informează  şoferii  că, din cauza viscolului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, circulaţia rutieră este întreruptă pe DN 17 A, tronsonul de drum Dorneşti – Bălcăuţi. Se acţionează cu utilaje specializate pentru reluarea circulaţiei rutiere.

Reamintim şoferilor că în timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată pe cât posibil autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.