Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, a arătat public conținutul unui document oficial transmis de către fostul ministru al transporturilor, Lucian Șova, ca urmare a înaintării unei interpelări parlamentare, „prin care se confirmă cu nepăsare” că lucrările atât Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni, cât și la drumul expres București-Suceava-Siret bat pasul pe loc.

În acest document se arată clar că nu există nici o șansă ca aceste două drumuri vitale pentru Moldova să poată fi făcute prin banii europeni prevăzuți pentru România în cadrul de programare multianuală 2014-2020.

„La numai o lună distanță după ce Parlamentul a adoptat Legea privind construirea Autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni, proiect votat de toate partidele politice parlamentare, fostul ministru al transporturilor, domnul Lucian Șova, mi-a transmis, în mod oficial, o situație cu privire la stadiul celor mai așteptate investiții pentru Moldova: Drumul expres București-Suceava-Siret și Autostrada Unirii”, a spus Mihalescul.

Din răspunsul primit, deputatul Mihalescul a aflat cu stupoare că, deși de anul viitor, în 2020, drumul cu două benzi București-Suceava ar fi trebuit să fie gata, iar românii ar fi putut să circule în siguranță pe un drum de mare viteză, Guvernul abia dacă a reușit să demareze procedurile pentru întocmirea studiilor de fezabilitate.

„Da! Din anul 2016 și până astăzi, deși acest drum este între primele priorități ale Master Planului General de Transporturi, Guvernul nu a făcut mai nimic! Vor realiza, cel mai probabil alte studii de fezabilitate scumpe, așa cum tot s-au făcut în ultimii 30 de ani, dar care nu vor mai avea și banii pentru a fi realizate”, a declarat Dumitru Mihalescul.

În final, Mihalescul a precizat că în ceea ce privește Autostrada Unirii, Guvernul nu a demarat procedurile pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice.

„În privința Autostrăzii Unirii, Guvernul recunoaște că nici măcar atât nu s-a făcut, adică nici măcar nu s-au demarat procedurile pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice. Nu mai încape nicio îndoială că Guvernul PSD-ALDE a întârziat atât de mult elaborarea acestor două proiecte, încât va fi imposibil să mai aducem în România banii gratuiți disponibili pentru construirea de infrastructură! Așadar, și aceste două proiecte sunt amânate de Guvernul PSD-ALDE, tot după anul 2021, la fel ca toate promisiunile făcute atunci când i-au înșelat pe alegători, în 2016”, a transmis deputatul PNL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.