Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a fost la lucrările de modernizare a drumului județean, care face legătura între Mănăstirea Humorului și Pleșa spre Solonețu Nou.

„Începem asfaltarea drumului județean pe 4 km, un proiect finanțat de Consiliul Județean Suceava de 4,2 milioane euro. Este un drum foarte dificil care trece peste Obcina Mare și leagă Bazinul Humorului de Bazinul Cacica. Practic, va fi o scurtătură pentru turiști dar și pentru localnici legătura dintre Mănăstirea Humnorului și zona Cacica, Solca, Rădăuți”, a spus Flutur.

Flutur a menționat că această investiție se desfășoară concomitent cu lucrările de canalizare care sunt realizate de Primăria Mănăstirea Humorului, la fața locului fiind prezent și primarul PNL, Constantin Moldovan.

„Cu trei an în urmă am modernizat porțiune de drum din Mănăstirea Humorului, iar în primul mandat am modernizat acest drum care și acum arată bine. Avem peste 6 km de rigole, avem câteva sute de ziduri de sprijin, iar cel mai important lucru este că terenul este în pantă accentuată de aceea lucările sunt dificile. Mă bucur că am reușit să facem această investiție pentru această comunitate, dar acest drum are și un rol turistic extrem de important, fiindcă leagă Mănăstirea Humorului de Basilica de la Cacica, de zona Sucevița- Marginea”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta a spus că speră că anul viitor Consiliul Județea va avea banii necesari pentru a scoate din fond forestier cei 7 km necesari pentru porțiunea de drum între Mănăstirea Humorului și Sucevița. Acesta a spus că îi așteaptă pe turiști să vadă una dintre cele mai pitorești zone trecând prin Mănăstirea Humorului  spre Pleșa și apoi să coboare la Solonețul Nou de acolo să mergă la Cacica, la Solca și Marginea. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.