Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc și Consiliul Local, Consiliul Județean Suceava și Asociațiile „Piatra Șoimului”, „Noua Fermă” și „Izvorul Alb”, organizează în acest an a VII-a ediție a Festivalului „Drumul Lemnului” și a XVII-a ediție a tradiționalului „Târg al lăptarilor”.
Deschiderea oficială va avea loc duminică 1 octombrie 2017, începând cu orele 11:00, pe stadionul municipal „Rarăul”.
Vă adresăm invitaţia de a participa, într-un cadru sărbătoresc, la aceste manifestări, care reprezintă o îmbinare perfectă între preocupările pe care le au autorităţile centrale, instituţiile din acest domeniu şi administraţia locală”, a declarat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.
Sărbătoarea, cu un nume consacrat, „Târgul Lăptarilor” se desfăşoară anual, în prima zi de duminică a lunii octombrie, în localitatea cea mai încărcată de tradiţii şi de istorie din Bucovina – Câmpulung Moldovenesc, atribut la care se adaugă frumuseţea peisagistică, bunătatea şi înţelepciunea oamenilor din zonă.
În scopul realizării unei promovări eficiente a datinilor şi obiceiurilor privind prelucrarea lemnului din Bucovina, a fost conceput și organizat un eveniment cu impact turistic important, într-un cadru adecvat pentru expozanţi şi vizitatori care a permis desfăşurarea tuturor activităţilor în cadrul festivalului “Drumul Lemnului”.
„Drumul Lemnului” se alătură conceptelor ce stau la baza brandului „Turism în Bucovina”, prin faptul că promovează  un produs turistic modern, autentic, specific zonei, cu un important caracter de conştientizare şi de cunoaştere a moştenirii lăsate de civilizaţia lemnului.
Programul acestor manifestări va cuprinde spectacole folclorice, concursuri, divertisment, discuţii pe teme profesionale. De asemenea, vor fi organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor şi micilor procesatori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.