Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava, ca urmare a furtunii de duminică seara, luni la ora 13:00,  nu erau branșate la curentul electric 18 localități din județul Suceava, iar circulația feroviară  pe magistrala Moldova Ardeal se desfășura cu întârziere între Floreni și Silhoasa.

Astfel, nu aveau curent electric 3993 consumatori din Breaza, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița, Iacobeni, Pojorâta, Vatra Moldoviței, Moldovița, Cârlibaba, Broșteni, Șaru Dornei, Vatra Dornei, Dorna Arini, Poiana Stampei, Straja și Brodina. La ora respectivă erau în teren 14 echipe de intervenție ale EON-Delgaz. În ce privește circulația feroviară,  luni dimineață a fost reluată legătura pe Magistrala Moldova- Ardeal, dar cu întârziere de circa o oră,  pentru fiecare garnitură de tren, întrucât, între stațiile Floreni și Silhoasa locomotivele electrice au fost înlocuite cu cele Diesel.    Se estimează că remedierea liniei electrice a rețelei feroviare se va produce în maximum 48 de ore.

Unitățile administrative teritoriale din județul Suceava nu au semnalat probleme deosebite și pagube, doar Primăria Vicovu de Sus a transmis că a fost luat de furtună  acoperișul unei locuințe. Familia respectivă nu a fost evacuată, întrucât casa e locuibilă. Primăria Vatra Dornei a comunicat accidentul unui un lucrător al Telekom, care a căzut de pe un stâlp și a  suferit o fractură la tibie. Bărbatul a fost internat la Spitalul Județean Suceava, fiind în afara pericolului.

Drumurile naționale, județene și comunale de pe raza județului Suceava au fost descongestionate, iar ceilalți gestionari ai infrastructurilor  publice nu au semnalat probleme în furnizarea serviciului prestat către populație. De asemenea, nu au fost afectate școli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.