In conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr. 86/2022 pentru modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei COVID-19, în cursul zilei de ieri 19.01.2021 specialiști din cadrul DSP Suceava au vizitat și analizat la fața locului, solicitările pentru înființarea centrelor de evaluare în structura unor unități sanitare cu paturi din județ. Astfel, au primit aviz favorabil pentru înființarea CENTRULUI DE EVALUARE următoarele unități:

  • Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava
  • Spitalul Municipal “Sf. Doctori Cozma și Damian” Rădăuți
  • Spitalul Municipal Fălticeni
  • Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Centrele de evaluare sunt structuri funcţionale organizate în unităţi sanitare cu paturi în care se acordă servicii medicale de tip spitalicesc – spitalizare de zi, destinate în vederea evaluării şi tratării pacienţilor confirmaţi cu COVID-19.
Centrele de evaluare sunt organizate separat faţă de zona de spitalizare continuă şi spitalizare de zi non-COVID-19 cu acces facil la ambulatoriu, serviciul de primiri urgenţe, laboratoarele de investigaţii, cu respectarea criteriilor de organizare spaţial-funcţionale.
Centrele de evaluare au ca structură minimă: cabinet/cabinete de consultaţii, săli de tratamente, saloane/rezerve cu minimum 2 paturi pentru spitalizare de zi, spaţii administrative şi, după caz, laborator de analize medicale şi laborator de radiodiagnostic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.