Directia de Sanatate Publica a Judetului Suceava a primit semnale din diverse surse ca in diferite locuri (bazar, piete) din Suceava se comercializeaza medicamente antivirale aduse din tarile din estul Romaniei.

„Precizam ferm ca este ilegala comercializarea de medicamente in alt loc decat in farmacii autorizate si este ilegala comercializarea de medicamente care nu detin avizul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania!”, a transmis directorul DSP Suceava, Olivia Vlad.

Directia de Sanatate Publica Suceava atrage atentia ca probabil aceste medicamente au intrat ilegal in Romania, deci trebuie intensificata vigilenta la punctele de trecere a frontierei.

„Insistam asupra recomandarilor catre populatie, ca in cazul in care exista suspiciunea de imbolnavire (indiferent de diagnostic) sa se adreseze de urgenta medicului de familie sau unitatilor spitalicesti (in caz de urgenta) si sa evite tratamentul cu medicamente recomandate de persoane neautorizate.

Medicii cu drept de practica din Romania, care raspund de viata si sanatatea pacientilor lor, prescriu in temei legal,  medicamente care se gasesc in farmaciile autorizate.

Nu se pune problema eficientei acestor medicamente si a recunoasterii lor oficiale, cata vreme NU DETIN AVIZUL Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania”, a adăugat directorul DSP Suceava.

Conform competențelor sale, DSP Suceava a sesizat Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania,  pentru a lua eventuale masuri sau a planifica actiuni de verificare, conform domeniului de activitate privind autorizarea medicamentelor de uz uman si controlul in utilizare a medicamentelor de uz uman.

 

One Response

 1. Sava ionel

  Băgați voi medicamente în farmacii..ce vreți sa facă oameni dacă nu este nimic în farmacii? Sunteți penibili…
  Mulți au forme ușoare cum am avut și eu și cu medicamente din Ucraina m am tratat
  Dacă mergeam la spital poate nu mai eram acum…
  Ca sa stopati fenomenul umpleti farmaciile de antivirale
  Sper sa plătiți cândva neglijenta asta..

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.