Pentru a evita riscul unor proceduri de înfrumusețare, care ar putea pune în pericol sănătatea populației, având în vedere că pe rețeaua de socializare Facebook au apărut anunțuri de promovare a unor proceduri medicale pentru mărirea buzelor și a altor proceduri de înfrumusețare efectuate de către Clinica Swiss Estetix București în Suceava, pe 15 septembrie 2019, Direcția de Sănătate Publică Suceava informează că instituțiile medicale județene abilitate nu au primit solicitarea Clinicii Swiss Estetix București pentru a desfășura activitate medicală legală în Suceava.

„Conform reglementărilor sanitare în vigoare, activitățile medicale se desfășoară în cadrul unor unități sanitare avizate de către Colegiul Medicilor Suceava, autorizate și înregistrate de către Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava, prin personal medical de specialitate, competent pentru procedurile medicale respective, despre a cărui activitate medicală desfășurată este informat, în prealabil, Colegiul Medicilor territorial”, transmite sursa citată.

Efectuarea procedurilor menționate anterior într-un spațiu neavizat de către Colegiul Medicilor Suceava și neautorizat de către Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava pentru asemenea activități medicale, de către personal medical neînregistrat la Colegiul Medicilor Suceava, constituie un act de practică ilegală a profesiei, cu posibile prejudicii grave ale pacientului.

În luna februarie, Colegiul Medicilor din Suceava a depus o plângere la Poliţie, reclamând că într-un coafor din oraş s-ar face intervenţii estetice, deşi nu există nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să realizeze aceste operaţii.

„Am sesizat Poliţia care este în măsură să ancheteze astfel de practici complet ilegale. Nu avem niciun nume, dar trebuia să se înregistreze ca şi clinică, unitate medicală privată şi locaţia unde îşi desfăşoară activitatea, dar nu avem nimic de acest fel. Ei spun pe internet că sunt clinica numărul 1 în estetică din Bucureşti, nu avem un nume, nimic. Am auzit ca se desfăşoară (activitatea medicală – n.r.) într-un coafor. Noi nu avem treabă, asta anchetează Poliţia. Noi vrem numai să fie în deplină legalitate, pentru ca astfel de practici, în spaţii complet necorespunzătoare pot fi un real pericol pentru sănătate. Se pot transmite boli foarte grave, cum este SIDA, hepatita C sau infecţii, ori Colegiul Medicilor are această obligaţie, de a veghea la buna desfăşurare a actului medical, atât în privinţa medicilor, cât şi a locaţiilor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”,  declara dr. Hâncu, Preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava,

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.