Medicul Manuela Trifan, ieșeanca care a preluat conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava, a declarat că se fac în continuare testări pentru depistarea peroanelor infectate coronavirus. Este vorba despre testarea pacienților de la Spitalul Județean Suceava, dar și a cadrelor medicale, care au intrat în contact cu aceștia.

„Se fac recoltări și se lucrează în continuare. Se testează pacienții și personalul medical. Acum noi dispunem de teste”, a declarat medicul Manuela Trifan.

Aceasta a adăugat că în ceea ce privește transformarea Spitlalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în unitate spitalicească care să trateze exclusiv pacienți infectați cu coronavirus, încă nu a venit nicio astfel de precizare de la Minister.

Pentru asigurarea medicamentelor necesare tratării pacinților infectați cu coronavirus, medicul Trifan a precizat că a făcut demersuri către Ministerul Sănătății în vederea asigurării medicamentelor vitale pentru cei infectați.

„Am făcut ieri, 30 martie, demersuri la Minister și sunt sigură că, în condițiile actuale, Ministerul ne va asigura medicația necesară”, a adăugat medicul Manuela Trifan.

Ea a subliniat că situația de la Suceava este una dificilă pentru că sunt multe cazuri, iar adresabilitatea este mare, suprasolicitând capacitatea Spitalului Județean.

„E dificil, dar o să facem față”, a subliniat medicul ieșean.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.