Direcția de Sănătate Publică Suceava face precizări în cazul grupului de copii cazați la Poiana Micului, care au ajuns miercuri la Spitalul Județean Suceava prezentând greață, dureri abdominale și vărsături.

„Luni, 19 august 2019, un grup de copii și tineri din județul Neamț s-a cazat în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului. Aceștia au adus alimente de acasă și și-au gătit singuri.

În cursul nopții o fetiță a acuzat vărsături. Părinții acesteia, care au venit și au luat-o acasă, au afirmat că în anturajul de la domiciliul fetiței sunt și alți copii care au prezentat vărsături și diaree.

Ieri, mai mulți copii au început să prezinte greață, dureri abdominale și vărsături. În urma evaluării de la fața locului, 12 copii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava”, transmite DSP Suceava.

Potrivit sursei citate, în momentul de față 4 copii sunt internați în secția Pediatrie, 6 copii și un însoțitor în secția de Boli Infecțioase, cu simptomatologie ușoară, fără probe inflamatorii prezente. Pacienții vor fi externați în cursul zilei de azi. Restul grupului s-a întors aseară la domiciliu, în județul Neamț.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a demarat măsurile specifice. O echipă de inspectori ai serviciului de Control în Sănătate Publică s-a deplasat la fața locului verificând condițiile igienico-sanitare. Probele recoltate aseară sunt în lucru. Specialiștii compartimentului de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile desfășoară o anchetă epidemiologică. O probă de materii fecale și o probă de lichid de vărsătură de la pacienții internați se află de asemenea în lucru la Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.