Direcția Județeană de Sănătate Publică Suceava în colaborare cu Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate a lansat, în luna februarie a acestui an, o campanie de promovare intitulată „Luna februarie- Luna Națională de prevenire a Cancerului”, campanie ce a avut ca scop prevenirea cancerului.

În cadrul acestei campanii s-a organizat un atelier de lucru „Asistenții medicali și mediatorii sanitari-actori activi în sensibilizarea, conștientizarea și îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin aplicarea prevenției, efectuarea unor teste de screening care să ajute în depistarea precoce a cancerului” la care au participat asistenți medicali comunitari și mediatori sanitari.

De asemenea, ieri, 1 martie 2017, cu ajutorul studenților voluntari din cadrul Facultății de inginerie alimentară a Universității Ștefan cel Mare din Suceava și a elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentră Suceava, coordonati de prof. Olivia Macovei,  s-au distribuit mărțișoare cu „perla înțelepciunii”. La Rădăuți, elevii Colegiului Tehnic Rădăuți, coordonati de  prof. Camelia Coroamă, au distribuit mărțișoare și pliante cu sfaturi pentru un stil de viață sănătos.