Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul Dinu Sădean, a informat că, în ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, se impune precizarea că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. ac. Începând cu data de 15.02 a.c., judetul Suceava a receptionat cantitatea de 2.500 doze, dintre care :

 • 2099 doze au fost utilizate in centrele de vaccinare dedicate AstraZeneca respectiv:
 • 210 doze – Centrul de vaccinare Casa de cultura “Al.Arsinel” Dolhasca
 • 282 doze – Centrul de vaccinare Liceul “Dragos Voda” Campulung Moldovenesc
 • 1042 doze – Centrul de vaccinare Liceul “Stefan cel Mare”Suceava
 • 347 doze – Centrul de vaccinare Scoala gimnaziala “Miron Costin” Suceava
 • 218 doze – Centrul de vaccinare Zoo Radauti
 • 397 doze neutilizate care sunt carantinate temporar si inlocuite cu doze din alte loturi disponibile
 • 4 doze pierdute.

Precizam ca la nivelul judetului Suceava, la un numar de 2.099 vaccinări (prima doza) cu vaccinul antiCovid-19 AstraZeneca a fost raportata o singura reactie adversa minora – stare pasagera de lipotimie .

Ca urmare a deciziei comune  CNCAV, INSP, MS, ANMDMR situația lotului de vaccin ABV 2856 a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

 1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;
 2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;
 3. Se înlocuiesc dozele neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. 

Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.