Direcţia de Sănătate Publică Suceava a primit astăzi de la Ministerul Sănătăţii o solicitare prin care sunt obligați să activeze planurile de măsuri pentru zilele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile ridicate să poată fi reduse.

De asemenea, Ministerul a cerut Serviciului de Ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

DSP Suceava ar urma să colaboreze cu autorităţile locale, pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie. O altă solicitare a Ministerului este ca în cadrul primăriilor, a farmaciilor, în dispensare, şcoli sau centre comerciale să fie amenajate spaţii cu aer condiţionat, unde să fie distribuită apă populaţiei.

Pe plan local, se vor verifica şi condiţiile de asigurare a stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate sau agravate de caniculă.

Medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 şi 18, precum şi consumul de lichide fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.