Premierul Ludovic Orban  a anunțat luni, 20 iulie, că au fost crescute organigramele cu 1000 de oameni pentru toate DSP-urile din țară şi tot cu 1000 de oameni la Ambulanţă.

În acest context, directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, a informat că instituția pe care o conduce a angajat în perioada stării de urgență doi statisticieni și două asistente medicale, iar în baza noilor posturi distribuite către DSP-urile din țară solicită alocarea unuia de medic epidemiolog.

„Am purtat discuții cu omologul meu de la DSP Iași și i-am solicitat sprijinul în vederea angăjării unui medic epidemiolog. Astăzi trimit și o adresă oficială în acest”, a declarat medicul Dinu Sădean, directorul DSP Suceava.

În ceea ce privește posturile alocate pentru serviciile de Ambulanță din țară, purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, Adrian Săraru, a informat că în perioada stării de urgență au fost angajate 16 persoane, din care doar 14 mai sunt și în prezent, întrucât două persoane nu au îndeplinit anumit condiții. Din cele 14 persoane angajate la SAJ Suceava, opt sunt ambulanțieri și șase asistenți medicali.

„În prezent, Servijiul de Ambulanță Județean Suceava are aproximativ 350 de angajați care acoperă necesarul, însă dacă vom primi și alte posturi va fi cu atât mai bine”, a declarat Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.