Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit un număr de 2.390 de doze de vaccin ROR, acestea urmând a fi distribuite medicilor de familie de pe teritoriul județului Suceava.

„Reamintim că acest vaccin oferă protecție împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului iar vârsta recomandată pentru efectuarea acestui vaccin este la 12 luni și la 5 ani”, a declarat directorul executiv Andrei Ianovici.

În prezent, România se confruntă cu o lipsă a vaccinurilor incluse în Planul Național de Vaccinare, cantitățile existente fiind insuficiente pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale protective pentru populație.
Cantitățile de vaccinuri incluse în PNV și care fac obiectul unor contracte care se află acum în derulare sunt insuficiente sau etapizarea livrărilor nu corespunde cerințelor actuale (pentru unele vaccinuri, unele livrări se vor face după luna octombrie).
Începând de anul trecut, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, care a afectat în special copiii cu vârste de până la 4 ani, situație generată de scăderea ratei de vaccinare în cazul vaccinului împotriva rujeolei, rubeolei, oreionului.