DSP Suceava a primit 756 de doze de vaccin antigripal reprezentând o primă tranșă. Acestea sunt destinate următoarelor categorii de populație:
-Pacienți cu boli cronice spitalizați în unitățile medicale în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale datorate contactării infecției prin gripă.
-Pacienți cu afecțiuni cronice din spitalele/secțiile de boli cronice.
-Personalul medico-sanitar din secțiile de ATI și neonatologie.
-Personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanță și fac parte din echipajele de intervenție de pe ambulanțe.
Dozele vor fi distribuite cu prioritate personalului medico-sanitar din sectoarele cu risc și Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.
Începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie va fi livrată a doua și a treia tranșă de vaccin antigripal din cantitatea totală de 1000.000 de doze achiziționate de Ministerul Sănătății. Vaccinul urmează a fi distribuit medicilor de familie din județul Suceava.
Dozele vor fi destinate următoarelor categorii de populație:
-persoane cu vârsta între 6 luni și 64 de ani cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic și persoanele cu infecție HIV
-femeile gravide.
-personalul medico-sanitar și auxiliar din unitățile sanitare care prin natura activității vine în contact respirator cu pacienții sau cu asistații.
-persoanele rezidente în instituții de asistență socială precum și persoanele care acordă asistență medico-socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc crescut.
-persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste această vârstă.
Reamintim că DSP a solicitat Ministerului Sănătății repartizarea a 55.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2017-2018.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.