Direcția de Sănătate Publică Suceava anunță că a primit un număr de 2.000 de doze de vaccin BCG contra tuberculozei, care se administrează nou născuților în maternitate în primele 2-7 zile de la naștere.

Copiii născuți în ultimile 2 săptămâni și care au fost externați nevaccinați, vor fi recuperați prin administrarea acestui vaccin până la sfârșitul lunii.

Medicii de familie au fost informați în acest sens și vor putea consilia familiile în cadrul punctelor de vaccinare organizate în principalele orașe din județ.

De asemenea, au fost primite aproximativ 6.200 de doze de vaccin HEXAVALENT, care completează necesarul până la sfârșitul anului, atât pentru vaccinarea cerută cât și pentru recuperarea restanțierilor înregistrați.

În zilele următoare vor fi ditribuite cele 1.000 de doze de vaccin antigripal către spitalele din județ pentru vaccinarea cu prioritate a personalului medico-sanitar din secțiile cu risc, respectiv: Maternitate, Secția de Chirurgie, Pediatrie, ATI, Secția de Boli Infecțioase.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.