Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Suceava, în colaborare cu sistemul public și privat de sănătate,  promovează, în perioada 5 – 19 mai 2017, campania de informare, educare și comunicare cu tema:  „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor ”.

Iniţiativa anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” este parte a efortului major global coordonat de OMS, care sprijină profesioniştii din domeniul sănătăţii în vederea îmbunătățirii igienei mâinilor în cadrul serviciilor medicale şi să sprijine astfel prevenirea infecţiilor nosocomiale, care pun frecvent viaţa în pericol.

Problemele din cadrul îngrijirilor pentru sănătate, aşa cum sunt infecţiile nosocomiale, de multe ori invizibile, sunt provocări politice și sociale pe care trebuie să le abordăm acum.

În acest an, tema campaniei este: „Combate rezistența microbiană – este în mâinile tale”.

Scopul campaniei este de a crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește importanța igienei mâinilor în domeniul îngrijirilor de sănătate și „să unească oamenii” la nivel global pentru a susține îmbunătățirea igienei mâinilor.

Tema „Combate rezistența microbiană – este în mâinile tale” încearcă să influențeze puternic conexiunea dintre prevenirea infecțiilor și rezistența microbiană la antibiotice și se adresează indivizilor prin utilizarea cuvântului ”tale” – la fiecare nivel al sistemului de sănătate combaterea rezistenței microbiene la antibiotice este o chestiune personală, iar impactul depinde atât de acțiunile indivizilor din prima linie, cât și de acțiunile liderilor.

În România, Campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”, cu sloganul „Combate rezistența microbiană – este în mâinile tale” este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi implementată local de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

La nivel judeţean DSP Suceava, şi colaboratorii vor organiza următoarele activităţi:

  • Postarea pe site-ul DSP Suceava (http://www.dspsv.ro) a tuturor documentelor informative;
  • Transmiterea în format electronic, a materialelor informative referitoare la campanie, furnizorilor de servicii medicale din sistemul public şi privat de sănătate;
  • Distribuirea de materiale informative (afişe, pliante) în unităţile sanitare din judeţ.