Joi, 26 martie, și vineri, 27 martie, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc s-a deplasat o comisie a DSP Suceava care a hotărât testarea personalului medical de acolo. Această decizie a venit ca urmare a faptului că doi medici și o asistentă erau deja confirmați pozitiv.

Marți, 31 martie 2020, când toată lumea aștepta rezultatele testelor, în spital a ajuns o informație conform căreia acestea au fost plimbate de la Iași, la București, iar în acest moment, cel mai probabil, materialul biologic nu mai are aceleași proprietăți, iar testele vor trebui refăcute.

Șefa DSP Suceava, Trifan Elena Manuela, a negat însă acest lucru.

„Nu au ajuns rezultatele pentru că încă nu le-am primit de la laboratoarele supraaglomerate de unde le-am trimis. Eu trăiesc cu speranța că joi dimineața, cel târziu, să am aceste rezultate. Nu au fost trimise de la Iași la București, doar că de la Iași ni le-au returnat pentru că nu mai aveau capacitate. Inițial ne-au zis să le trimitem”, a declarat pentru SuceavaLive, directorul executiv al DSP Suceava.

Trebuie menționat că DSP Suceava încă n-a răspuns nici solicitărilor administrației publice locale cu privire la acest subiect, asta după ce Instituția Prefectului Județului Suceava a trimis un document prin care a sugerat Primăriei să se adreseze DSP.

Rămâne de văzut dacă aceste rezultate vor ajunge, într-adevăr, la personalul medical de la Câmpulung Moldovenesc. Trebuie spus că, foarte multe dintre cadrele medicale merg în acest moment la serviciu cu simptome clare de coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.