A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, în Duminica Floriilor, comuna Moldoviţa să îmbrace straie de sărbătoare. Astfel, duminică, 5 aprilie, va avea loc cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate.

De nouă ani în comuna suceveană Moldoviţa, se organizează un festival la care participă oamenii simpli din zonă, dar care atunci când iau o chişiţă în mână, devin artişti.

Această artă a încondeierii ouălor este  la ea acasă în codrii Moldoviţei. Poate că ar fi bine să ştiţi şi faptul că, multe alte comune din judeţ, au preluat această artă din comuna Moldoviţa.

Mai exact, cu ani în urmă, un preot din comuna Ciocăneşti a participat la slujba de Înviere la Moldoviţa, iar la plecare  acesta a primit un coş cu ouă încondeiate de femeile din Moldoviţa.

De atunci şi comuna Ciocăneşti este reprezentativă pentru această artă a încondeierii.

10155757_10201015701074592_6908660554215910737_n

Iar dacă huţulii din Moldoviţa sunt cei care păstrează cel mai bine acestă artă, în mod sigur, şi “Festivalului Ouălor Încondeiate -ediţia a IX-a” de la Moldoviţa, va fi la înălţime, mai ales că vor participa şi decoratori renumiţi de ouă închistrite din Ucraina, Republica Moldova şi Polonia.

Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria, Consiliul Local Moldoviţa şi Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea” din Moldoviţa.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.