Probabil că data de 6 iulie 2014 va intra în analele orașului Gura Humorului, ca data în care Sorin Poclitaru a decis să devină vocal, la propriu, în susținerea fenomenului Folk.

Începând din data de 06 iulie, în fiecare duminică de la ora 20, humorenii pot avea parte de o oră de folk, moderată de Sorin sub titlul, incendiar după părerea mea, „Să dăm folk la case”, la un post de radio local (ImpactFM, Gura Humorului). În această oră, întemeietorul FAIRplay va putea să-și exemplifice punctele de vedere asupra fenomenului folk și rolul acestui curent muzical în viața culturală a unei comunități locale.

Sigur, rămâne încă de aflat cum pot ceilalți să-l asculte, cei care n-au norocul să locuiască în preajma poetului, dar dacă nu există deja, sperăm ca această posibilitate să apară curând.

Și pentru ca ziua să fie cu adevărat memorabilă, pe seară, la pizzeria La Bomba s-a desfășurat un recital Emeric Imre, care a umplut sala. În afara obișnuiților amatori de folk locali, au venit, deși era duminică, spectatori de la Câmpulung și Suceava, pentru a se bucura două ceasuri de muzică, poezie și glume prietenești, adică ceea ce dă farmecul unor asemenea concerte. Până și Vasile Mardare a rămas o zi în plus, parcă prea obosit să plece acasă și să piardă o seară între prieteni.

Nu m-am decis dacă mă voi muta la Gura Humorului sau la Piatra Neamț, dar mă deranjează teribil faptul că în aceste două locații există comunități folk bine structurate, pe când în Suceava nu. Mă vor contrazice folkiștii de la Talcioc sau cei de la Deliri, dar tocmai asta e… fiind divizați sunt mai puțini decât sunt de fapt.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.